A 8-a ediție a Zilelor Medicale Bistrițene a debutat astăzi, la Hotelul Ozana din Bistrița. La deschiderea evenimentelor au participat oficialitățile județului, printre care s-au numărat vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica, prefectul Ovidiu Frenț, dar și primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a fost, de asemenea, prezent la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Bistrițene. Zeci de medici din Bistrița, dar și conferențiari universitari din țară au luat parte la deschidere și vor participa la lucrările programate timp de două zile.

Vezi aici programul complet.

În discursul său, directorul Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu, a amintit de progresele care s-au făcut în ultimii ani în sistemul de sănătate și faptul că au venit 31 de medici noi în Bistrița-Năsăud, dintre care 18 medici sub 35 de ani.

„Am afișat sigla cu Centenarul pentru că simți ca români, importanța nemaipomenită a acestui eveniment, crearea României Mari. Am afișat sigla cu Centenarul și pentru a marca jertfa medicilor. Prea puțin s-a vorbit despre jertfa medicilor din războiul de întregire națională, Primul Război Mondial, în care corpul militar al armatei, prin jertfele făcute, peste 400 de militari morți, peste 2000 de sanitari, l-au făcut pe Regele Ferdinand să le dea dreptul de a purta insignă de corp de armată”, a spus medicul Dănuț Cocoi, președintele Colegiului Medicilor din Bistrița-Năsăud și principalul organizator al evenimentului.
Vezi mai jos tot discursul:

SPUNE-TI PAREREA