Un scandal a avut loc în noaptea de Înviere în cartierul Ghinda din municipiul Bistrița. Polițiștii bistrițeni au fost sesizați cu privire la faptul că un grup de oameni tulbură liniștea publică, dar când s-au deplasat  lala fa locului, lucrurile au degenerat într-un adevărat scandal.

Potrivit unor relatări apărute în ziarul Evenimentul Zilei, mai mulți locuitori din zona respectivă au sunat la 112 și au cerut intervenția polițiștilor.

Primul echipaj care a ajuns la fața locului, compus dintr-un polițist și un jandarm, au găsit un grup de petrecăreți care utilizau șase boxe de mare putere, date la maxim și legate la o baterie.

Oamenii legii le-au cerut celor implicați să oprească muzica și să se legitimeze.
„Radu le-a spus celorlați să nu prezinte actele de identitate și că el merge după topor să-i omoare pe polițiști. A mers spre polițist și l-a împins cu mâna. L-a lovit cu cotul în piept. Mă gândesc că a vrut să îi pună mâna în gât. Polițistul a scos pistolul și a tras trei focuri de avertisment“, a spus un martor conform EVZ.

Ulterior, bărbatul pus pe scandal a mers în casă să caute un topor. A ieșit, nu cu un topor, ci cu un par pe care l-a folosit pe post de suliță. A aruncat cu el spre polițiști și era să îl lovească în cap pe jandarm. Spre norocul lui, acesta s-a ferit în ultima clipă, așa că parul s-a înfipt în parbrizul mașinii de poliție. ”Nervos că nu i-a reușit planul, Radu, un individ foarte violent atunci când consumă alcool, a mers la căruță să ia un topor să le crape capul. Așa striga către polițiști, că le crapă capul. Când cauta toporul, polițiștii l-au somat din nou, și au tras din nou de trei ori. Între timp, Radu a fugit în casă. Apoi, polițistul și jandarmul au intrat în curte casei și atunci a intervenit un alt individ, un scandalagiu, unul pe care îl cheama Mare. Acesta a refuzat să legitimeze și polițiștii au vrut să îl încătușeze”, mai spune martorul.

La fața locului a fost chemată și echipa de intervenție de la Acțiuni Speciale și una de la Inspectoratul de Jandarmi Bistrița.

Surse din cadrul IPJ Bistrița Năsăud au confirmat incidentul pentru EVZ și au declarat că polițistul în cauză este agentul principal șef Florian Râpaș.

EvZ a reușit să discute cu polițistul care este și lider de sindicat și care este nemulțumit pe procurorul de caz și pe colegii lui de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița Năsăud, care nu și-au făcut treaba.

„După incident, agresorul s-a ascuns în casă și a fugit pe un geam. A fost prins în apropierea unei alte locuințe și a fost dus la audieri, unde a fost inculpat pentru ultraj. Apoi, surprinzător a fost lăsat să plece acasă. Nu a fost reținut nici măcar pentru 24 de ore. Ce mesaj se transmite populației, prin faptul că nu se iau măsuri împotriva celor care nu respectă legea? Puteți scrie asta, că procurorul și colegii mei de la SIC Bistrița Năsăud, nu și-au făcut treaba.Dacă ne cheamă din nou cetățenii în zona respectivă, va veni din nou acel scandalagiu și va râde de noi. De fapt nu de noi, ci de lege. Despre incident vă rog să întrebați mai multe la biroul de presă”, a spus agentul Râpaș.

Purtătorul de cuvânt el IPJ BN, Crina Sîrb, a confirmat pentru Observator BN că, în noatea de sâmbătă spre duminică, mai multe persoane au tulburat liniștea publică în cartieurl Ghinda din Bistrița, iar una dintre persoane a devenit recalcitrantă și violentă cu echipajul de poliție, fapt pentru care polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment.

SPUNE-TI PAREREA