Foto: Călin Gabor

Pasionații de bicicletă și fotografie se pot delecta sâmbătă, 7 aprilie, cu o tură în pădurea din Șesul orheiului, unde se va desfășura evenimentul Bike & Photo Ride.

Evenimentul este organizat de mtbBN.ro, o comunitate care promovează mersul pe bicicletă în tandem cu realizarea unor fotografii în locuri pitorești din județ și nu numai.

„Pe pagina mtbBN.ro puteţi vizualiza articole ce descriu în cuvinte, dar mai ales în imagini, turele efectuate prin masivele montane din nordul ţării, pe crestele impunătoare ale munţilor Rodnei, pe culmile domoale ale munceilor Bârgăului, presărate cu gospodării risipite, perfect integrate în cadrul natural, prin pădurile fermecate şi nesfârşite ale munţilor Călimani, ce freamătă de mugetul animalelor sălbatice, pe creasta perfect ciclabila a Suhardului, prin enigmaticii munţi ai Rarăului, pe arhaicele Obcine ale Bucovine sau prin munţii Mararmureşului. Veţi vedea de asemenea şi ture efectuate prin zonele joase, de deal sau de câmpie, căutând locuri autentice, mai puţin umblate, iar din când în când mai facem şi câte o excapadă prin alte colţuri ale Europei, astfel că am ajuns să gustăm puţin şi din măreţia Alpilor“, este descrierea celor care administrează pagina.

Evenimentuld e sâmbătă propune amatorilor de drumeții și fotografie o tură cu bicicleta și surprinderea, prin obiectivul foto a uneia dintre cele mai rare flori din România, Laleaua Pestriță.

Organizatorii au surprins deja câteva imagini fascinante cu această floare care, din cauza precipitațiilor abundende din ultima vreme, răsare și crește chiar din ochiurile de apă.

„Evenimentul este deschis celor care practică ciclismul montan relativ contant, deţin un aparat foto şi vor să-şi îmbunătăţească aptitudinile fotografice. Veţi primi informaţii şi sfaturi, în limita cunoştiinţelor propri, legate de o mai bună înţelegere a aparatului foto, utilizarea setărilor manuale, folosirea filtrelor, încadrare şi compoziţie, importanţa luminii în fotografie etc. dar cel mai probabil, vom învăţa lucruri noi şi interesante, unii de la alţii, tura fiind deschisă atât începătorilor cât şi celor avansaţi.
Vom folosi bicicleta pentru a ne deplasa, însă ne vom opri și vom avea pauze de fotografiat de câte ori vom găsi un subiect interesant.De asemenea putem discuta şi aspecte legate de tehnică în practicarea ciclsimului montan“, transmit organizatorii.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

SPUNE-TI PAREREA