Hair styling-ul nu mai este demult o preocupare simplă, pentru care e suficient să știi să faci un coc sau niște bucle în care pui fixativ. Domeniul este unul concurențial, în care trebuie să te documentezi constant, să urmezi cursuri și să știi cum se menține un păr sănătos, cum se obțin anumite culori și cum se realizează coafuri sofisticate și impecabile. Este un domeniu în care trebuie să fii creativ, dar și să stăpânești anumite tehnici și, mai ales, să ai în spate un timp îndelungat de practică și experiență.

Lăcrimioara Berințan este un om pasionat de meseria sa încă din copilărie când împletea părul păpușilor. Lucrează de cinci ani în acest domeniu și astăzi își vede un vis împlinit: deschiderea propriul ei salon!

Salonul Passion este situat în Bistrița, pe strada Plopilor nr. 11A și te întâmpină cu o ambianță de vis. Mult alb, câteva culori paselate, decorațiunile florare opulente, în relief, multă lumină și un mobilier shabby-chic. A fost conceptul Lăcrimioarei și are o mare satisfacție privind realizarea sa.

Nu sunt banii pe primul plan. Normal că pentru bani muncești și sunt un aspect important. Dar pentru mine contează conceptul. Am făcut peretele acesta care nu este un perete ieftin, dar pentru mine e foarte important. Mă duce cu gândul , cu inima într-o zonă liniștită. Chiar repreintă interiorul meu, Așa l-am creat ca și cum ar fi interiorul meu. Să mă simt eu bine, să se simtă clienta mea bine când vine la mine la coafor și așteaptă, bea o cafea…”, spune Lăcri, cum o cunoaște lumea.

Lăcri este un hair-stylist apreciat în Bistrița și secretul ei este pasiunea, munca, dar și formarea continuă. Se specializează constant prin cursuri și seminarii și, cu timpul, și-a dezvoltat abilitatea de a-și da seama rapid ce coafură i se potrivește unei anumite persoane, în funcție de stilul personal și evenimentul la care participă.

„Am o clientelă deja formată. Nu-i ușor să îți faci propriul salon. Dar acesta a fost visul meu. Nu m-aș vedea făcând altceva. Se întâmplă de multe ori să am cinci șase mirese într-o zi. Sunt mirese care nu îmi spun ce așteaptă de la mine, nu știu cum arată rochia și atunci mă tot gândesc ce aș putea să fac să le pun în valoare. Chiar visez ce trebuie să fac. E ceva care vine din interior.. pe moment. Nu am tot timpul un plan. Fac probe, dar niciodată nu iese exact la fel. Iese mult mai frumos”, mai povestește Lăcri.

Să realizei coafuri este o muncă de creație și tehnică, dar să lucrezi într-un salon înseamnă și un contact cu diverse persoane, așa că modul în care le abordezi este foarte important.

Sunt persoane foarte serioase pentru care trebuie o abordare mai serioasă. Sunt cliente care îmi cer să le pun o anumită piese muzicală…Eu sunt o persoană foarte veselă. Dar am și cliente care mă fac să mă simt puțin încordată. Dar până la urm o scoatem la capăt. Deși nu pot mulțumi chiar pe toată lumea. Sunt om, la urma urmei”, spune Lăcri.

Inaugurare cu aniversare! Lansarea salonului odată cu împlinirea a 20 de ani

Salonul Passion oferă servicii de coafură, dar și de make-up. Alături de Lări lucrează și fiica sa, Naomi, care a învățat totul stând pe lângă mama sa. A vrut să fie un ajutor de nădejde în salon și chiar dacă are doar 20 de ani, lucrează cu multă conștiinciozitate, pasiune și dăruire. Își creionează propriul stil și este foarte încrezătoare în faptul că poate face minuni cu mâinile sale. Astăzi Naomi a împlinit 20 de ani și a avut un motiv în plus de bucurie: lansarea propriului salon de frumusețe, Passion by Lăcri & Naomi Berințan.

Chiar dacă hairstyl-ingul este un domeniu în care se câștigă bine, satisfacția financiară nu apare imediat și nici perioada de specializare, învățare și formare nu este limitată.

“Eu am o muncă în în spate, o perioadă de un an în care am stat ucenic. La început am măturat și am spălat de dimineața până seara. Meseria asta este pentru cine este pasionat. Se câștigă bine, dar trebuie să ai răbdare”, subliniază hair-stylist-ul.

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA