Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil radu Moldovan, s-a aflat în acest weekend la Chișinău, la centenarul unirii Basarabiei cu România.
Aceasta a fost cea mai amplă manifestație din Anul Centenar, cu peste 100.000 de participanți. La Marea Adunare Centenară au venit oameni din întreaga Basarabie și au stabilit planul de acțiuni pentru anul 2018, care vizează unirea cu România.

„Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte în care te-adânciră barbarii de tirani!” Peste 100.000 de români care cântă la unison imnul României în Chișinău nu pot arăta decât că România e vie, are viitor și că peste Prut avem câteva milioane de frați care vor să pună umărul la dezvoltarea unei Românii mari și prospere!

Sunt mândru ca bistrițean să cânt versurile poetului Andrei Mureșanu la cea mai importantă acțiune dedicată Centenarului Marii Uniri de până acum!

România nu e o poveste, nu e o lozincă ci e o realitate, iar românii nu sunt de vânzare și nu sunt sortiți să plece capul decât în fața Bunului Dumnezeu!“, a scris Emil Radu Moldovan pe pagina sa oficială de facebook.

Astăzi, președintele Consiliului Județean va lua parte și la o expoziție extraordinară a bistrițeanului Maxim Dumitras, care se va desfășura la Muzeul de Artă din Chișinău de la ora 15:00.

 

SPUNE-TI PAREREA