Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Bistriţa! Un bărbat susţine că s-a dus la un doctor ca să-l scape de o piatră la rinichi. Omul spune că – în loc să scape de piatră – a scăpat de rinichi, cu totul. Asta după ce i-a dat doctorului 2.700 de lei, dar şi un ceas de peste 400 de euro. În replică, medicul acuzat şi conducerea spitalului spun că se face o verificare internă în acest caz.

Cazul a fost prezentat la Antena 1, în cadrul jurnalului de știri.

“Anestezista șefă vine la pat la mine și îmi spune: mă, știi că ți-a extirpat rinichiul cu totul? Atunci parcă, mi-a dat în cap cu un baros”, povestește Ștefan Milu, care s-a dus la Spitalul Județean Bistrița să i se scoată o piatră de la rinichi.

Bărbatul povestește că, prima dată a încercat să își scoată piatra de la rinichi la Cluj-Napoca, la clinica doctorului Lucan, unde i s-a spus că îl costă 7400 de euro. Apoi, omul s-a interesat de operație la Târgu-Mureș, dar a fost programat peste 2 luni. Astfel, bărbatul a venit la Bistrița, unde s-a întâlnit cu doctorul. “Mi-a spus că costă 3000 de euro să aducă materialele de schimb la aparatul aparoscopic, că sunt de unică folosință. A venit în salon, i-am pus plicul, am dat ordin să îmi aducă de acasă ceasul de șemineu, pe care i l-am dat”, povestește pacientul.

Acesta spune că, în timpul intervenției, doctorul i-a tăiat vena renală, iar asta i-a provocat o hemoragie foarte puternică. Medicul s-a chinuit trei ore să îi oprească hemoragia, după care i-a extirpat rinichiul.

Directorul Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany, spune că o comisie de malpraxis se va întruni și va cerceta cazul.

“Eu sunt medic primar urolog. Specialitatea și calificarea mea este să tratez pacienți. Nu sunt calificat să vă dau informații pe malpraxis”, a spus Vlad Gheorghe Petcu, medicul acuzat. Întrebat dacă pacinetul i-a dat 2700 de lei și un ceas de șemineu, doctorul Petcu a răspuns: “Nici despre lucrul ăsta nu pot să spun… este secretul pacientului”.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămarea corporală din culpă.

Ștefan Milu este un patron de pensiune (Galaxy) din Bistrița. În trecut, acesta a fost implicat într-un scandal, fiind condamnat pentru proxenetism.

Vezi aici video.

 

 

2 COMENTARII

  1. de mult a fost uitat reapare stefan un om de nimic si a cam terminat bani de mult si numai stie ce sa faca a trecut afacerile prosteala anilor 90 numai merg acum trecem la doctorii revinoti de fapt niodata

  2. Un medic extraordinar, am fost operata de Dr Petcu de litiaza renala (piatra de 2 cm ) acum 4 ani, s-a chinuit sa imi salveze rinichiul si a reusit ,acum sunt bine sanatoasa si nu am platit nimic pt operatie care la cluj ar fo vostat vreo 80 mil Datotita dr Petcu sunt aparaturi de ultima generatie la spital pentru ca ii pasa de pacienti
    Ciprian Muresan are dreptate ,dr Petcu de multe ori facea pe taximetristul sa duca pacienti bolnavi , fara bani la controale in mures pe cand spitalul nu avea aparatura performanta . UN OM INAINTE DE MEDIC, dr Petcu dadea inclusiv mancare bolnavilor care nu primeau vizite sa nu mai zic de perfuzoare si alte materiale pt bolnavi pe care le cumpara din bani lui … un om de milioane, multumiti-i lui Dumnezeu ca a ramas la Bistrita!

SPUNE-TI PAREREA