Angajații primăriei Bistrița au început zilele acestea curățenia de primăvară. În săptămânile ce urmează se vor aduna deșeuri și atât orașul cât și împrejurimile vor fi ecologizate. De asemenea, odată ce temperaturile vor trece de 10 grade și vremea va fi uscată, se va trece la repararea străzilor cu mixtură asfaltică.

„În această săptămână Primăria Municipiului Bistrița a început curățenia de primăvară.

Lunile martie și aprilie sunt dedicate curățării orașului și împrejurimilor sale, strângerii deșeurilor abandonate, pentru a întâmpina anotimpul cald intr-un mediu curat, demn de o comunitate civilizată, care înțelege importanța păstrării curățeniei în casele proprii dar și în mediul înconjurator.

După data de 15 aprilie vom trece la salubrizarea malurilor râului Bistrița.

Am ales acest termen pentru a da posibilitatea primăriilor situate în amonte să finalizeze igienizarea malurilor râului înaintea noastră, astfel încât munca depusă să nu fie în zadar.

De asemenea, fac un apel către toți cetățenii orașului să păstreze curățenia, să nu arunce deșeurile rezultate în gospodărie in locuri nepermise, să curețe mizeria din apropierea locuințelor personale și să atragă atenția celor care nu respectă regulile în privința păstrării curățeniei.
Orașul este al nostru și doar împreună putem avea grijă de el !

Totodată am verificat și modul în care angajații DSP Bistrița efectuează lucrările de plombare cu mixtură stocabilă a gropilor apărute în ultima perioadă pe străzile orașului.
Precizez că aceasta este o intervenție provizorie, de urgență, pentru a asigura un trafic în condiții normale, deoarece în ultimele două zile timpul ne-a permis acest lucru.

În curând vom începe reparațiile curente cu mixtură asfaltică turnată la cald, în mod planificat, începând cu străzile și bulevardele mari și continuând cu străzile secundare.

Acest lucru va fi posibil atunci când vom avea temperaturi de peste 10 grade Celsius în timpul zilei și vreme uscată, fără precipitații.

Reamintesc că avem în vedere în permanență reabilitarea infrastructurii rutiere în orașul nostru iar acest lucru îl facem planificat, folosind fonduri europene în cazul în cazul proiectelor “Linia Verde” sau “Reconfigurarea traseului de transport public-Gării, Bulevardul Decebal, Andrei Mureșanu, Năsăudului”.

Alte străzi vor fi modernizate cu fonduri din bugetul municipiului, așa cum este cazul celor 20 de străzi de asfalt introduse în programul de modernizare : Simion Bărluțiu, Toamnei, Zorilor, Vasile Alecsandri, Vasile Conta, Ion Minulescu, Piața Mică, Sucevei, Emil Gârleanu, Bârgăului, Arțarilor(între Romană și Gării), Florilor, Nicolae Bălcescu, Solomon Haliță, Locotenent Călin, Cerbului, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Mărăști, Mărășești și Pescarilor.

În fiecare an asfaltăm 10 străzi de pământ, conform programului asumat în 2016.

Să dovedim că suntem o comunitate responsabilă și unită, acționând împreună pentru orașul nostru !“, a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA