Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, nu respectă nici hotărârile judecătorești. Hotărât să-și bată joc de un angajat, Ogâgău a recurs la un gest incredibil. Deși omul avea hotărâre judecătorească definitivă care i-a dat câștig de cauză pentru că a fost concediat abuziv, Ogâgău l-a dat afară din nou, fix în ziua în care l-a reangajat.

Cazul lui Bogdan Istrate a fost prezentat în luna ianuarie de ObservatorBN. Acesta ocupa postul de inspector de mediu și fusese dat afară de Traian Ogâgău. Istrate a considerat că s-a produs un abuz în cazul său și a acționat Primăria în instanță, având câștig de cauză. Instanța a dispus reangajarea sa și plata salariilor pe perioada în care a fost data afară.

Doar că liberalii se pare că respectă justiția doar când le convine și nu dau doi bani pe o hotărâre a instanței, iar Traian Ogâgău continuă se se comporte în Primărie ca pe moșia proprie.

Așa se face că în data de 19 februarie, Traian Ogâgău a dat dispoziția de integrare și, tot în data de 19 februarie, a dat dispoziția de concediere! Mai mult, nu a vrut nici să plătească salariile pe perioada în care nu a fost angajat, fiind nevoie de executor judecătoresc pentru acest lucru.

Bogdan Istrate spune că va continua să se judece cu Primăria, pentru că s-a făcut un abuz grav în cazul său. De asemenea, Ogâgău ar putea fi acuzat de abuz în serviciu.

Traian Ogâgău a motivat, în a doua decizie de concediere, motivele din prima decizie, așa că probabil că va pierde din nou în instanță și va fi nevoie să plătească alte salarii și să-l reangajeze.

 

 

SPUNE-TI PAREREA