Deputatul bistrițean Robert Sighiartău este în atenția opiniei publice, cu un scandal referitor la un proiect de plafonare a dobânzilor de la IFN-uri.

Jurnalistul bistrițean Silviu Mănăstire, care în prezent realizează emisiuni la B1 TV, l-a făcut praf pe Robert Sighiartău.

 „În primul rând, la nivel personal (făcând abstracție de calitatea de jurnalist), este o mare dezamăgire, pentru că tânărul ăsta, Robert Sighiartău, mi se părea un om din noua generație de politicieni și nu m-aș fi gândit că ar putea face o greșeală atât de mare, să-și asume cât se poate de direct o poziție față de legea asta a lui Daniel Zamfir, el având acțiuni și interese într-un IFN. Strict politic, e clar că Sighiartău ar trebui să-și dea demisia de onoare din funcția de secretar general al PNL, ținând cont de faptul că a fost prins atât de direct, de la vedere și public.

Pentru că informația asta este din declarația de avere: tu ai interese într-un IFN, iar legea propusă de Zamfir reglementează tocmai chestiunea IFN-urilor, iar fiecare român care s-a confruntat cu sistemul ăsta de creditare știe că IFN-urile practică niște dobânzi absolut halucinante, de mii și de zeci de mii la sută, neexistând un cadru legislativ clar – din cauza Băncii Naționale, care nu a reglementat situația IFN-urilor. Deci, din punctul ăsta de vedere, Robert Sighiartău trebuia să se abțină de la această dezbatere publică. El dimpotrivă: a fost foarte activ, având interese directe într-un IFN. E o dovadă de amatorism, un caz ieșit din comun (din punctul meu de vedere). Ludovic Orban ar trebui să-i ceară demisia de onoare lui Robert Sighiartău, care are interese directe în IFN-uri. El nu avea căderea nici măcar să se pronunțe public pe un subiect de genul ăsta, pentru că este incompatibil (moral, legal – din toate punctele de vedere)”, a explicat Silviu Mănăstire pentru PSNEWS.ro.

Declarațiile lui Silviu Mănăstire sunt justificare, în condițiile în care Robert Sighiartău este acționar la firmele Mondial Motors, Central Motors, Comautosport dar și la IFN Comatautosport Leasing Bistrița, ultima fiind o firmă care se ocupă cu creditarea persoanelor fizice sau juridice care achiziționează autovehicule prin grupul firmelor familiei sale.

 

1 COMENTARIU

  1. adevarul este ca a fost putin spus :lamentabil. In afara sa tot zica ca Firea nu face nimic in Bucuresti si ca Stefanescu vorbeste mult si prost(din 5 in 5 minute) chiar n-a avut nici un rol.Umplutura, functie castigata cu bani la varful PNL desi erau altii muuuult mai indrituiti sa primeasca a aotfel de functie. Impresie: viitorul PNL: obraznic, slab pregatit, ideologie pe bani lui si a cultului, fatarnic, fara vorbe la el, fara pregatire, cu gura mare, zici orice numai sa dai in celalalt, oricare ar fi acela. Fain discurs!!! cine nu-i cu noi e impotriva noastra, toti sunt prosti numai ei nu, toti sunt hoti numai ei nu….ma asteptam la altceva din gura unui tanar!!!!!

SPUNE-TI PAREREA