Anul 2018 vine cu noi dotări pentru sistemul medical bistrițean. Licitația pentru computerul tomograf și RMN a fost finalizată.

“A fost finalizată licitația de către Banca Mondială, pe CT și RMN, suntem programați la livrare în luna mai. Am primit ultimele detalii despre amplasare și ce mai aveam noi nevoie, pe partea de proiectare și lucrările pe care trebuie să le facem, de consolidare în beciul spitalului. Trebuie să introducem pe SEAP achiziția, pentru proiectare și execuție, banii ne-au fost deja alocați de Consiliul Județean”, a declarat directorul Spitalului Județean, Gabriel Lazany.

Acesta spune că se fac și alte investiții în aparatură, în 2018.

“Pe lângă banii pentru amenajarea parterului, ne-a mai aprobat o serie de dotări importante pentru dezvoltarea actului medical: un aparat cu posibilitate de reconstrucție îm timp real, astfel încât operațiile de neurochirurgie să nu necesite controlul ulterior după ce ai finalizat intervenția chirurgicală.

La inițiativa doamnei doctor Alina Filip, în Policlinică, se va achiziționa, tot prin aprobarea Consiliului Județean, un aparat DEXA, pentru osteodensitometrie și vom avea dotare nouă pe partea de Gastroenterologie”, a declarat Gabriel Lazany.

 

 

SPUNE-TI PAREREA