Două infirmiere de la Spitalul Județean Bistrița riscă să rămână fără serviciu după ce au recurs la un gest incalificabil.

Infirmierele vor ajunge la Comisia de Disciplină, directorul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, declarând în cadrul unei conferințe de presă că a propus desfacerea contractelor de muncă a acestora.

„Un fapt neplăcut s-a petrecut zilele acestea. Anumite persoane, angajate ale spitalului, au fost prinse sustrăgâns hrana pacienților. A dispus intrarea lor în Comisia de Disciplină, cu propunerea desfacerii contractelor de muncă. Din punctul meu de vedere, este un lucru inacceptabil. Te chinui să asiguri condiții pacienților și din interior ești săpat. Vreau să atrag atenția, prin intermediul presei, că același lucru se va întâmpla cu oricine face lucruri în detrimentul pacienților”, a declarat Gabriel Lazany.

Una dintre infirmiere a fost prinsă după ce a furat fructele pe care le primesc pacienții la masă. În urma unui control, fructele s-au găsit în dulapul infirmierei. Ulterior, aceasta le-a spus celor din conducere că a „deprins” această practică de la o altă infirmieră, care ar putea fi dată și ea afară.

De asemenea, directorul Spitalului a mai declarat că un medic a primit sancțiune scrisă pentru că a refuzat să consulte un pacient.

SPUNE-TI PAREREA