Peste 400 de mărţişoare expuse spre vânzare în oraşul Beclean, au fost confiscate de jandarmi la acest sfârşit de săptămână. Doi bărbaţi le ofereau spre vânzare trecătorilor în faţa unui magazin, fără a fi îndeplinite condiţiile legale în acest sens.
În conformitate prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, produsele au fost confiscate, cei în cauză fiind sancţionaţi cu 1.000 de lei, pentru vânzarea ambulantă de mărfuri în alte locuri decât cele autorizate, respectiv pentru lipsa afişării preţurilor la mărfurile expuse spre vânzare. Valoarea celor 430 de mărţişoare se ridică la aproximativ 1.400 lei.

Tot la acest sfârşit de săptămână jandarmii au aplicat pe raza judeţului sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Astfel, au fost sancţionate: apelarea în mod repetat la mila publicului, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, refuzul declinării identităţii în faţa agentului constatator şi pescuit fără permis.
Totalul sancţiunilor se ridică la 2.500 lei.

SPUNE-TI PAREREA