Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a arătat că nu e prea pregătit pentru funcția pe care o ocupă de puțin timp. După o întâlnire pe care a avut-o la Bistrița cu reprezentanții din domeniu, din mai multe județe, Deneș a fost întrebat de ziariști despre unele probleme punctuale. A dat răspunsuri generale, ocolind problemele, în stil de politician care nu știe despre ce vorbește.

”Toate problemele, care sunt probleme cu adevărat ale cetăţenilor din România, rămân prioritate pentru modul în care Ministerul Apelor şi Pădurilor le va aborda ca politici publice, ca strategii şi decizii”, a răspuns jurnaliştilor ministrul Ioan Deneş, întrebat despre criza lemnului de foc.

Conform Mediafax, ministrul a refuzat să dea un răspuns clar şi în ceea ce priveşte modificarea codului silvic cerut de Asociaţia Forestierilor din România: ”Astăzi a fost o primă întâlnire dintr-o serie de întâlniri pe care le-am creionat la nivelul ministerului, împreună cu consilierii ministrului. (…) La întâlnire am invitat oameni care au domeniu de activitate în cele cinci paliere de activitate din zona forestieră respectiv proprietari de păduri, administratorii fondului forestier şi şefi de ocoale, operatori economici din expoatare şi din prelucrare, precum şi producători de mobilă. Eu la aceste dezbateri nu am pornit cu idei şi cu probleme apriorice cu care eu am venit la minister. Eu aflu aceste probleme, ei vin şi propun soluţii. (…) Undeva la începutul lunii aprilie, începutul lunii mai se vor finaliza aceste dezbateri cu problemele identificate, cu soluţii propuse”.

SPUNE-TI PAREREA