Beclenarii au fost sâmbătă în zi de sărbătoare. Orașul Beclean a împlinit 50 de ani de la ridicarea localității la rang de oraș, prilej cu care administrația condusă de primarul Nicolae Moldovan a organizat o serie de evenimente.

La evenimente au participat oficialitățile județului, parlamentari, șefi de instituții, primari.

Ziua a început cu Colocviul cu tema ,,Jubileul oraşului Beclean în contextul Marii Uniri ”, la  Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” și ,,Costumul popular la 100 de ani – punte între trecut şi viitor” – prezentare de costume populare din zona Becleanului din ultima sută de ani. Evenimentele festive au continuat la Primăria Beclean, unde s-a înmânat titluri de cetățean de onoare și diplome de excelență.

„Despre Beclean și frumoasa comunitate de aici se pot scrie nenumărate cărți, dar cel mai bine se simte acest loc atunci când ajungi aici, când îi cunoști pe beclenari și devii prieten cu ei. Este un loc în care după ce ai mers odată îți dorești să revii! Nu o dată!

Un mare merit pentru ce este astăzi orașul Beclean este al bunului meu prieten, primarul orașului, Nicolae Moldovan! Îl felicit pentru ce a construit alături de această comunitate frumoasă și la fel ca până acum, vreau să îl asigur că voi alături de el și de frumoasele lui proiecte!

Astăzi, la 50 de ani de la ridicarea localității Beclean la rang de oraș, vreau să le urez un sincer “La mulți ani”! Lui și frumoasei comunități pe care o păstorește! Felicitări pentru realizările din acești ani și Bunul Dumnezeu să ne ajute la proiecte care să facă viața oamenilor de aici din ce în ce mai bună”, a transmis președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, prezent la evenimente.

 

SPUNE-TI PAREREA