Panică pe online că nu l-au lăsat “comuniștii” pe Bălan să vorbească mai mult de trei minute în ședința de Consiliu Local. Ca de obicei, inflamare fără sens. Aș putea să scriu și eu un editorial prin care să mă arăt revoltat că săracul om a fost cenzurat pe pesediști, care fac ce îi taie capul în Consiliul Local. Doar că n-ar fi corect.

Hai să judecăm la rece. Marius Bălan a intervenit, ca simplu cetățean, că testul alegerilor l-a picat cu brio, în ședință, unde a vorbit 3 minute, cât prevede regulamentul. Deci ce e în neregulă aici? Trebuia să vorbească Marius Bălan mai mult, deși regulamentul spune că are dreptul la 3 minute? Voi, ăștia, corecții, explicați-mi și mie, că nu înțeleg care e problema.

Faptul că trei oameni nu au simțul ridicolului și se agită non-stop, timp de 4 ani, pentru ca apoi, la alegeri să ia 50 de voturi, nu-i face reprezentanți ai societății civile. Credeți că în vreo țară civilizată apar cetățenii din senin la ședințe și vorbesc cât îi taie capul? Eu zic că nu.

Nu e chiar mișto să te ia Poliția Locală în văzut tuturor, în Consiliul Local, dar dacă te pui în situații ridicole, ți le asumi.

De-a lungul timpului, în cadrul ședințelor de CL, mai mulți bistrițeni și-au spus nemulțumirile. Un exemplu recent este al piețarilor din oraș, care au intervenit în ședință, și-au explicat problemele în timpul alocat, ba chiar au avut câștig de cauză, într-o oarecare măsură. Nu țin minte să i se fi interzis cuiva să vorbească într-o ședință de Consiliu Local, deci comentariile cum că PSD-ul și Crețu bagă pumnul în gură democrației sunt deplasate.

E adevărat că pesediștii din Consiliu Local sunt ca niște marionete, puși să ridice mâna la comandă, că majoritatea n-au atitudine, n-au idei și nici curaj să se împotrivească proiectelor aberante ale primarului, dar nu despre asta este vorba acum. Acum, este vorba despre un om care a vrut să încalce regulamentul și tot el se dă lovit.

Până la un punct, au fost lăudabile intențiile lui Bălan, Chereji și a alor 5 persoane care critică derapajele. De la un punct, au devenit ridicole. Dacă ai fost primar al Bistriței, apoi n-ai mai fost, din motive pe care mi-e jenă să le mai amintesc, ai fost apoi și consilier, tot fără succes, ce sens mai are să ne dai lecții? Ce mai poți aduce bun în mersul orașului? De ce crezi că te-ar mai urma oamenii, când vedem cu toții că nu te bagă nimeni în seamă? Dacă ai fost ecologist, apoi ai trecut la alți ecologiști, ai candidat la CL, dar nu te-au votat nici vecinii, semn că lumea nu e interesată de părerile tale, ce sens mai are să te bagi în seamă?

Mai pe șleau. De ce îi închide Bria microfonul când a depășit timpul? Pentru că el, cu ai lui, au luat la alegeri, peste 11.000 de voturi, în timp ce Marius Bălan, cu ai lui, au luat 600. Cam asta e democrația. Restul sunt populisme ieftine.

SPUNE-TI PAREREA