În ultimele 24 de ore, acțiunile punctuale desfășurate pe linie silvică de către jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița – Năsăud, au rezultat în demersuri privind prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos.

Astfel, în jurul orei 13.30 în cursul zilei de ieri, un bărbat de 29 de ani din Cușma, a fost amendat de către jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița pentru însușirea fără drept de material lemnos, respectiv lemn de fag, din fondul forestier național. Sancțiunea aplicată a fost în valoare de 1.000 lei, conform art. 8, alin. 2 lit. a) din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, în cursul aceleași zile, în jurul orei 17.00, patrula de menținere a ordinii publice din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rodna a fost sesizată prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 despre faptul că în locul numit Măgura Mare, mai multe persoane de sex masculin încearcă să sustragă material lemnos.
Ajunși la fața locului, jandarmii au depistat 3 bărbați care pregăteau pentru transport lemne de esență rășinoasă pentru foc, fără a deține documente pentru materialul lemnos, argumentând faptul că lemnele au fost găsite tăiate în pădure.
Cele 3 persoane au fost sancționate conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice după cum urmează: o persoană cu amendă în valoare de 1.000 lei și celelalte 2 persoane cu avertisment scris și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.

(Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod” Bistriţa Năsăud)

SPUNE-TI PAREREA