Terapia pentru recuperarea copiilor cu autism, o măsură descoperită destul de târziu în România și desfășurată în câteva centre din țară, rămâne fără viitor din cauza revoluției fiscale.
Intervenția timpurie este esențială în cazul copiilor cu tulburări din spectrul autist, dar terapiile costă și orice sprijin financiar contează pentru organizațiile non-guvernamentale care se ocupă de recuperarea acestor copii.

Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț din Bistrița, înființat de Ana Dragu, cu mari eforturi, își desfășoară activitatea de câțiva ani, dar întâmpină periodic dificultăți financiare.
Anul acesta, speranțele ca acest centrul să își poată continua activitatea sunt mai mici ca niciodată, din cauza unor modificări legislative de natură fiscală.

Ana Dragu a atras atenția de mai multe ori, în ultima vreme, pe diverse canale media, asupra acestui lucru extrem de îngrijorător nu doar pentru Micul Prinț, ci și pentru alte ONG-uri care se ocupă de protecția socială.

„Toți prietenii mei de pe Facebook strâng fonduri. Pentru bolnavi de cancer, pentru copii care au nevoie de operații, pentru elevi orfani care riscă să doarmă sub cerul liber, pentru copii și tineri cu autism, pentru burse educaționale private, necesare copiilor care trăiesc în săracie cruntă. Pentru mese calde pentru bunici și animale chinuite de om. Asta arată trei lucruri:
1. Ne dorim cu disperare să salvăm tot ce mai poate fi salvat.
2. Sănătatea și protecția socială în RO sunt praf.
3. Impozitele și taxele către Stat sunt, practic, un fel de șpagă lunară pe care o dăm ca proștii pentru dreptul de a muri în chinuri în România“, a scris e ape facebook.

Într-un reportaj video realizat de Press One, ea explică de ce copiii cu autism ar putea să rămână fără orele de terapie care sunt esențiale pentru recuperarea lor.

„Copiii cu autism din România riscă să rămână fără orele de terapie care sunt vitale pentru recuperarea lor. Din cauza unor modificări legislative, ONG-urile nu mai pot beneficia, începând din acest an, de sumele pe care companiile cu cifră de afaceri mai mică de 1 milion de euro și le deduc din impozitul pe profit.
Ca atare, centrele care le oferă terapie copiilor cu autism s-ar putea închide în perioada următoare, iar statul nu are cum să asigure asemenea servicii sociale.
În plus, din cauza practicii neunitare, există județe unde o altă sursă de venit esențială a acestor centre – formularul prin care încasau 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice – devine aproape inaccesibilă“, scrie PressOne.

1 COMENTARIU

  1. Centrul de „REFERINȚĂ” în autism din Bistrița e o afacere privată a Anei Dragu prin care stoarce de bani părinții disperați cu copilași autiști. Aici se fac niște așa-zise terapii fanteziste și lipsite de rezultate, terapii făcute de un personal total nepregătit și incompetent pe MULȚI MULȚI BANI ! Hai să nu mai plângem de milă ONG-ul anei dragu că nu e cazul ! Acest ONG a primit de la stat GRARIS și fără chirie o vilă ultra centrală gata renovată. Copiii cu autism sunt puși în față să inspire milă dar adevărata miză e o afacere de MULȚI BANI !!!

SPUNE-TI PAREREA