Liderul PNL BN, Ioan Turc, a organziat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a criticat atitudinea primarului Ovidiu Crețu, dar făcut i o propunere privind cheltuielile de întreținere a pârtiei de schi, o pârtie care a funcționat doar două zile, dar continuă să creeze costuri de întreținere.

“Am văzut recent că domnul Ovidiu Crețu, referindu-se la un bistrițean care spunea că telescaunul nu va putea fi folosit vara, spunea textual că respectivul este un prost și nu este bine să se publice prostia în presă.
Am rămas stupefiat văzând cum un om pe numele domniei sale Crețu Ovidiu, care a făcut Caracalul de râs prin bufoneriile administrative de la Bistrița, își permite să jignească cinic un semene care are o anumită opinie. Domnule Crețu, știu că nu o să vă cereți scuze pentru că nu stă în obiceiul dumneavoastră, îmi cer eu scuze spunându-vă, în același timp, că sunt perfect de acord cu concitadinul nostru care a spus că telescaunul este o investiție nefericită. Până-i Bârgăul, acest telescaun nu va aduce nimic serios în afară de cheltuieli”, a spus Ioan Turc.

Acesta a mai sugerat că un parteneriat public privat ar fi de bun augur pentru a lua de pe umerii contribuabililor povara cheltuielilor generate de pârtia de schi.

“Constatăm următoarea realitate: că funcționează, că nu, ea consumă resurse, consumă bani. Că banii se duc în buzunarele prietenilor PSD, nu cred că încălzește pe nimeni. Investiția este gata, întrebarea este ce facem de acum înainte. Cum scăpăm de cheltuielile pe care fiecare bistrițean le are cu această capodoperă administrativă a PSD. Eu cred că o soluție ar putea fi parteneriatul public-privat.
Această lege, adoptată în urmă cu doi ani de zile, este, în principiu, operațională. Normele metodologice au fost aprobate în luna noiembrie, dar ea zace la ministerul de finanțe, care nu-și dă avizul pe respectiva lege. Eu cred că domnul Crețu, prin domnul Moldovan, prin parlamentarii PSD, ar putea urgenta ieșirea acestei legi la rampă, ar putea constitui, împreună cu majoritatea, consilierii PSD, societate comercială și ar putea încheia un parteneriat public privat în așa fel încât cheltuielile legate de pârtie să cadă în sarcina celor care au inițiat această investiție absurdă , în sarcina primarului, a viceprimarului și a consilierilor PSD, iar beneficiile, desigur, să fie împărțite înre dânșii și cetățeni. Cred că nu va fi nicio problemă de susținere din partea oamenilor din Bistrița”, a mai spus Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA