Mircea Archiudean, consilier local PER a atacat astăzi decizia municipalității de a majora tarifele pentru parcările de reședință și de a modifica intervalul orar pentru parcare. De asemenea, a anunțat că sindicatul care îi reprezintă pe cetățenii care lucrează în zona industrială și termină programul la ora 15.00, va organiza o acțiune de pichetare a Primăriei Bistrița.

„Timpul înseamnă bani. Dar pentru bistrițeni, mai mulți bani înseamnă mai puțin timp atunci când vine vorba de locul de parcare
Am fost contactat de mai mulți cetățeni ai Bistriței care m-au rugat să iau o poziție publică în fața unei măsuri aberante a Primăriei Bistrița: modificarea programului pentru parcările de reședință cu plată. Este vorba despre schimbarea programului anterior, între orele 08.00 – 15.30, cu programul actual, între orele 08.00 – 17.00. Cu alte cuvinte, conform unei hotărâri luate la ședința anterioară de Consiliu Local, un cetățean care achită o taxa mai mare pentru parcarea de reședință, are mai puțin timp la dispoziție pentru a-și parca mașina. Locul de parcare plătit este disponibil abia după ora 17.00, în condițiile în care programul de muncă a multor oameni se termină la ora 15.00, 16.00 sau chiar 14.00 în unele cazuri.
Cei mai afectați sunt cetățenii din zona industrială, care au programul de lucru între orele 07.00 și 15.00. Astfel, în momentul în care aceștia ajung acasă de la serviciu se întâmplă să-și găsească locul de parcare plătit, OCUPAT și trebuie să aștepte eliberarea locului până la ora 17.00.
Decizia de a modifica programul parcărilor de reședință este frustrantă pentru majoritatea cetățenilor care muncesc în acest oraș, în contextul în care s-a mărit și taxa.
Sindicatul Cartel ALFA, filiala Bistrița -Năsăud subliniază faptul că în cazul în care nu se va reveni la programul anterior, vor organiza pichetarea Primăriei până la rezolvarea problemei”, a spus Mircea Archiudean

1 COMENTARIU

  1. Primarul si primaria s-a transformat intr-un fel de VATAF si CAMATAR local care hotaraste de una singura cine, cum si de unde se pot scoate bani de la cetateni pentru salarile nesimtite pe care si le-au facut cadou alesii.

SPUNE-TI PAREREA