Lipsa de idei a unui om politic poate fi normală și scuzabilă. Dacă nu ești suficient de bun, pentru a ieși în spațiul public cu probleme pe care nu le-au mai spus alții de o mie de ori, poți să îți iei consilier personal. Sau să taci.

Să vii, în 2018, tot cu discursuri despre pârtia de schi, e demodat și plictisitor. Despre pârtie s-a spus tot ce se putea spune și mai bine lași taximetriștii să vorbească despre asta, pentru că oricum e primul subiect pe care îl deschid când primesc clienții la comandă. Ca ales local, mai exact consilier de opoziție, nu prea mai ai ce face legat de acest subiect. Poate doar să te rogi să fie cald, ca să nu-i iasă primarului pasiența.

Când te numești Diana Morar, ești liberală și ești și, chipurile, avocat, lumea așteaptă mai mult de la tine, nu doar să reproduci ce au zis alții și să scoți aceleași teme de la naftalină. „A-nceput de ieri să cadă, câte-un fulg, acum a stat. Pe pârtia din Wonderland, bineînțeles”, ne spune Diana Morar, într-o tentativă eșuată de a face mișto și de a părea și cultă. Vai, ce-am mai râs!

Apoi, Diana Morar iese în neant cu o serie de întrebări legate de pârtia de schi, pe care le formulează în fața ziariștilor, într-o conferință de presă, adresate primarului. Cu efect zero. Ne și imaginăm cum primarul sau viceprimarul, care n-au altceva mai bun de făcut, imediat ce au citit în presă întrebările Dianei, au luat o coală de hârtie și s-au apucat să scrie costurile generate de pârtie.

Episodul ăsta vine la câteva luni după altă intervenție a Dianei Morar, de mare impact în spațiul public, prin care sesiza că se taie copacii pe Alba Iulia, deranjată probabil că n-a avut unde-și parca mașina într-o dimineață. Noroc că s-au tăiat că, dacă venea vreo furtună și cădea vreunul pe o mașină, apărea Diana cu altă postare pe Facebook, prin care era revoltată că Primăria n-a făcut nimic în acest sens.

Cam aceasta e opoziția în Bistrița, cu astfel de subiecte vin consilierii care cică ar trebui să stopeze cumva derapajele executivului. Cu așa subiecte dezumflate și coclite vine singurul partid de opoziție din Bistrița și, la alegeri, se miră lumea că iese tot PSD-ului.

Dar adevăratele probleme nu sunt astea. Adevărata dilemă a societății civile, la început de an, este următoarea: cât a costat capotul cu care Diana Morar l-a întâmpinat pe Ludovic Orban la petrecerea de Revelion? Și de unde l-a cumpărat. Gospodinele liberale bistrițene spun că se regăsește în vestimentația sultanelor din Suleyman Magnificul, episodul 3.

 

SPUNE-TI PAREREA