Președintele TSD, Gabriel Petrea, a publicat o scrisoare deschisă prin care cere păstrarea lui Tudose în funcția de premier și organizarea unui Congres al PSD. Opinia acestuia i-a surescitat pe tinerii social-democrați din țară. După ce organizația județeană TSD Arad a transmis că se dezice de președintele de la nivel național al tinerilor social-democrați, au continuat să apară reacții și de la alte organizații. TSD Brașov, TSD Teleorman, TSD Olt și TSD Bacău s-au dezis, rând pe rând, de declarațiile lui Petrea.

Președintele TSD Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, nu este nici el de acord cu ce spune Gabriel Petrea.

„Ca fond nu spune lucruri deloc false: da, avem nevoie de dezbatere ideologică, da, avem nevoie de viziune, da avem nevoie de promovarea liderilor pe criterii transparente și de meritocrație! Dacă acest lucru nu s-a întâmplat până acum în viziunea colegului meu, pe care îl respect, nu înțeleg de ce nu a luat atitudine până în seara asta! Cred într-un Partid Social Democrat deschis ideilor și tinerilor care vor o schimbare. Indiferent de unde vin, cum îi cheamă și ai cui copii sunt. Cred în echitate și în șansa fiecărui tânăr educat și de caracter de a se face auzit și de a schimba în bine țara în care s-a născut”, spune Bogdan Ivan.

„În schimb, mi se pare total nepotrivit momentul, care poate fi speculata foarte simplu in direcția unei anumite “tabere”. Cu tot respectul Gabi, nu înțeleg de ce noi, colegii și președinții de filiale TSD nu am fost consultați înainte de această declarație care ne implică pe toți? De toate aceste lucruri avem nevoie nu de azi, ci de ani, de ce nu le-am discutat, de ce nu am adus proiecte care să le schimbe? Sper din tot sufletul ca zvonurile legate de o negociere pentru un post de ministru în schimbul actualei declarații sunt false!

Dacă nu sunt false, mă declar dezamăgit că un om care ar fi putut schimba ceva în bine pentru o generație, care ne-a convins și pe noi să credem în el, a ales să schimbe doar pentru o persoană! Repet, sper din suflet să fie false informațiile din spațiul public”, mai spune președintele TSD Bistrița-Năsăud într-o postare pe Facebook.

„Pentru a nu fi parte într-un război fără fond, iar eu și colegii mei din TSD Bistrita-Nasaud să fim suspectați de o posibilă părtinire intr-o dispută care nu ne aparține, vreau sa mă delimitez de poziția ta din postarea publicată în această seară! O fac după consultarea largă a colegilor mei! Dacă vrem o schimbare reală și un nou nivel al social-democrației trebuie să o facem prin fapte și proiecte concrete! România și viitorul românilor nu se negociază! Ele sunt mai presus de orice interes personal”, încheie liderul tinerilor pesediști bistrițeni.

SPUNE-TI PAREREA