Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a spus ce nemulțumiri are față de Guvernul Tudose și ce le-a transmis liderilor PSD în cadrul Comitetului Executiv de la București.

”Le-am spus că aș fi fost încântat ca la începutul anului 2018 să aud din partea Guvernului, a coaliției de guvernare, a PSD care sunt evenimentele majore care să ne facă mândri că am ajuns la 100 de ani de când s-a înfăptuit un mare deziderat al acestui popor. S-ar fi potrivit foarte bine ca PSD să iasă în fața cetățenilor și să spună că, odată cu sărbătoarea Centenarului, s-a gândit să vină cu un plan de restructurare a statului român din temelii, pentru că în momentul de față cred că avem o administrație centrală gigant, care a rămas pe structura statului comunist, care n-a fost reformată și care ar trebui reformată fundamental. Ar fi trebuit ca în anul Centenarului să spunem că suntem interesați să eficientizăm activitatea administrației centrale până la nivel local, să nu mai avem zeci și zeci de deconcentrate și de agenții care spun că se autofinanțează, dar care nu se autofinanțează cu ceva din cer, ci cu taxe, impozite, dări de la instituții sau de la mediul de afaceri”, a spus președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, într-o conferință de presă.

”Aș fi fost încântat să aud aceste lucruri în ședința Comitetului Executiv și o comunicare către cetățeni pe această zonă. Mi-aș fi dorit ca Guvernul, coaliția de guvernare să ne spună că sunt bucuroși pentru faptul că, deși au fost mulți profeți care au spus că o să se dărâme România, că nu o să ne încadrăm în țintele de deficit, că nu o să avem creștere economică și că o să sărim în aer, ne-am încadrat în ținta de deficit, că acest Guvern condus de Mihai Tudose, pe ultima sută de metri a reușit să implementeze în proporție de 80 sau 90 la sută măsurile programului de guvernare prevăzut pe 2017. Eram foarte interesat să văd care sunt prioritățile pe 2018 din programul de guvernare pentru România și pentru români. Cred că PSD trebuie să arate cu totul altfel, PSD trebuie să se reîntoarcă acolo unde a fost de-a lungul timpului, să aibă ca priorități România, cetățenii României, proiectele de dezvoltare și să nu mai anuleze prin astfel de mici dispute, de mici orgolii care nu mai încap în anumite locuri toate măsurile bune și foarte bune pe care le-a făcut această coaliție în anul 2017. Din păcate pentru noi, tot ceea ce s-a făcut bine se anulează. Nu cred că vreun Guvern a mai reușit să facă atât de multe lucruri bune pentru economie, pentru oameni, pentru toate sistemele de la cel de sănătate până la cel de învățământ. Toate acestea sunt acoperite de mici gâlceve din interiorul PSD, din interiorul Guvernului”, a mai spus Radu Moldovan.

Președintele CJ spune că încă așteaptă o strategie făcută, de la nivel central, pentru organizarea evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

SPUNE-TI PAREREA