Pedofilul care a agresat sexual doi copii într-un lift din București a fost prins și tot poporul se miră că acesta este un polițist. Nu văd care este marele șoc și nu înțeleg de ce oamenii încă mai cred că un pedofil sau un agresor trebuie să aibă un aspect dubios sau că trebuie neapărat să fie un individ marginalizat de societate. Eu cred că astfel de porniri pot să zacă în oricine… într-un un profesor, un antrenor, un vecin care merge frecvent la biserică sau în unchiul ăla de gradul șapte care îți frecventează familia și îți obligi copiii să îl pupe când te vizitează. E ciudat că, în ziua de azi, când oamenii au acces la atâtea informații, filme și aud de mii de ori aceeași poveste “era un om de treabă, nimeni nu-l credea în stare de așa ceva”, încă mai pun botul la stereotipuri.

Dar ceea ce e și mai ciudat este că oamenii nu conștientizează aspecte mai grave care duc la derapaje sociale. Rapoartele IML din ultimii ani semnalează o creștere îngrijorătoare a cazurilor de pedofilie. Și cred că nu este deloc întâmplător faptul că în ultimii ani, copiii sunt tot mai “emancipați” și mai expuși pe rețelele de socializare. Dacă o pornire latentă zace într-un pedofil, cu siguranță, în ziua de azi are parte de suficiente imagini și scene care să-l stârnească. Începând cu acele ședințe foto cu bebeluși abia născuți, dezbrăcați sau semidezbrăcați. Nu vreau să ofensez pe nimeni, dar mi se pare că trebuie să fii un pic dezaxat ca să îți chinui bebelușul câteva ore, înfășurat în dantele și accesorii croșetate, să îl pui în tot felul de coșulețe, sertare și geamantane numai ca să arăți lumii întregi ce bebeluș adorabil ai. Înțeleg că unii fac o grămadă de bani din astfel de fotografii și că, probabil, pentru unii părinți, sutele de like-uri pe care le primesc sunt o compensare a greului pe care îl întâmpină având de crescut un copil. Poate unii chiar au nevoie să li se spune că un copil e o minune, un miracol, un boț de sidef cu danteluță și mărgele ca să poată merge mai departe în meseria de părinte. Alăptatul, un aspect firesc și natural al maternității, a devenit o religie pentru unele mame și tot mai multe simt nevoia să își expună public copilul, cum stă cu botul la țâță chiar și la vârste de 5-6 ani, iar dacă cineva le spune că asta nu e în regulă, înseamnă că e “o vacă proastă, ignorantă” sau un “un bou cretin” care habar n-are de lumea asta.

Văd cum o grămadă de mame își gătesc fetițele într-o manieră nepotrivită pentru vârsta lor, le fardează și le rujează de la vârste de doi-trei ani, iar de la cinci ani deja le încurajează în mișcări de dans pe care îmi este jenă să le privesc. Am asistat la spectacole girate de cluburi cu renume, în care copii de cinci-șase ani făceau reprezentații de dans potrivite, mai degrabă, pentru adulți, iar părinții și antrenorii priveau de pe margine cu mândrie și cu fețele luminate de zâmbete.

Peste tot, pe la zilele comunelor, sunt promovate artiste și dansatoare aproape dezbrăcate, care se mișcă lasciv, iar mamele se înghesuie cu copilele în brațe, să le facă poze cu marile “artiste”. Părinții se amuză când fetițele lor imită vedete provocatoare și le încurajează.

Imagine surprinsă în 2014, la o manifestare publică, în toiul zilei, într-o comună din Bistrița-Năsăud

Am văzut, cu stupefacție, chiar părinți care își expun pe facebook, în mod public și din habar n-am ce motive, poze cu fetițe dezbrăcate în cada de baie. Parcurile sunt pline de fetițe care la 9-10 ani manevrează smartphone-uri și vorbesc cu afectare despre țoale, machiaj și coafuri. De la 12 ani în sus, deja viața nu mai are niciun secret pentru ele. Majoritatea copiilor au cont de facebook, își pun poze cu ei în toate ipostazele, tot globul știe ce fac, la ce școală merg, ce locuri frecventează, au acces la orice fel de site-uri și pot conversa cu oricine, în neștire și fără nicio supraveghere adultă.

Ca să nu mai zic de faptul că există un anumit soi evenimente publice la care participă oficialități și oameni care mimează decența la perfecțiune, unde pedofilia și prostituția infantilă sunt promovate pe față, fără nicio jenă. Le-am semnalat în nenumărate rânduri, dar mai las aici încă o dată link-urile, poate cineva, în sfârșit, reacționează ori se rușinează.

BUNĂCIUNE, BUNĂCIUNE! Dans ţigănesc provocator cu fetiţe de 12 ani

VIDEO – Fetiţe de 14 ani dansează pe manele cu versuri “perverse”

E adevărat că sărmanii copii din București au căzut pradă unui psihopat printr-o întâmplare nefericită, ei și părinții lor fiind nevinovați în acest caz. Dar hai să nu ne prefacem că trăim într-o lume normală în care toți suntem decenți și dintr-o dată apare pedofilul rău care ne poate agresa copiii.

SPUNE-TI PAREREA