Medicii de familie din Bistrița-Năsăud nu mai acordă servicii medicale decontate de casele de asigurări, respectiv rețete, bilete de trimitere, concedii medicale până când solicitările lor vor fi luate în seamă de autorități. Aceștia protestează pentru că nu li se dau destule fonduri pentru ca pacienții să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Asta în timp ce angajații CNAS au salarii bunicele. Am luat, întâmplător, din declarațiile de avere, câteva salarii ale angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Mulți dintre aceștia au venituri foarte bune, mai mari decât a multor medici. Majoritatea angajaților au salarii care se învârt în jurul sumei de 3000 de lei pe lună, iar unii depășesc 1000 de euro.

De exemplu, un consilier superior la contabilitate de la CJAS B-N, câștigă 4000 de lei pe lună iar un “expert logistică” a plecat acasă cu aproximativ 3000 de lei pe lună. Tot 3000 de lei pe lună câștigă și un consilier la serviciul contractare de la CJAS Bistrița-Năsăud.

Salariul directorului Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Camelia Ilișuan, a rivalizat cu succes cu cel al directorului de spital, al președintelui de Consiliul Județean sau al primarului de municipiu. În 2016, Camelia Ilișuan a câștigat 94.960 de lei, adică aproximativ 8000 de lei pe lună.

În anul 2017, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița a cheltuit, pe salarii, 3.750.000 de lei și a avut venituri totale de 138.352.000 lei. Vezi aici ce buget are Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.

 

SPUNE-TI PAREREA