Concursul de atelaje canine „Drumul Romanilor“, un concurs inițiat în 2017, va avea a doua ediție anul acesta, în data de 20 ianuarie 2018, la Piatra Fântânele. Anul trecut, această competiție a debutat în forță și la ea au participat 24 de echipaje din România, Bulgaria și Republica Moldova. Fiecare echipaj a avut doi, patru, şase sau opt câini, care au de parcurs un traseu montan din Pasul Tihuţa, pe Drumul Romanilor.
Drumul Romanilor este un drum vechi pietruit a cărui origine nu este foarte clară, fiind considerat fie antic, fie medieval, fie din perioada regimentului de graniță, care măsoara aproximativ 13 km și care parțial a fost inclus în cele două trasee ale competiției.
Unul din câștigători a fost preotul romano-catolic din comuna bistrițeană Rodna, Kiss Attila, care are în spate aproape zece ani de competiții și care a obținut până acum un titlu de vicecampion mondial și două de campion european. Datorită lui, competiția de atelaje canine a fost recunoscută oficial, în România, ca ramură a sportului, printr-un ordin al ministrului Tineretului și Sportului, emis în data de 10.04.2017.

Alătură-te evenimentului pe facebook!

SPUNE-TI PAREREA