Mai mulți pompieri bistrițeni au petrecut Crăciunul la Satu Mare, unde au mers în sprijinul altor colegi de-ai lor din Maramureș și Bihor, care au intervenit la un incendiu ce a izbucnit la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare.

Incendiul a izbucnit cu câteva zile înainte de Crăciun la sonda de gaz din Moftinu Mare și incendiul încă nu a fost stins. Raed Arafat, coordonatorul Dispeceratului pentru Situații de Urgență, a declarat că incnediul va dura mult până să fie lichidat și că există proceduri specifice în astfel de cazuri.

„Nimeni nu vrea să pună o dată, în care să spună mâine sau poimâine închidem, pentru că este o situaţie dinamică. Există o evaluare de făcut când se ajunge la capul sondei, să se vadă care este nivelul de distrugere a capului sondei, dacă trebuie înlocuit. Am înţeles că au adus un nou cap de sondă, deci dacă trebuie înlocuit sau dacă trebuie strânse anumite componente. Din cauza asta este foarte greu să se zică că termină într-o zi, în 10 în 15. La un moment dat, dintr-o discuţie estimarea a fost că între două săptămâni şi două luni, depinde cum evoluează, dar acestea sunt informative. S-ar putea să fie şi mai repede, s-ar putea să fie şi mai târziu. Deci au avut situaţii în care au durat două – trei luni până au stins un incendiu de acest tip. Noi sperăm să terminăm mai repede, interesul nostru este să terminăm mai repede pentru că avem personal mult mobilizat aici şi utilaje. Dar nu vom presa pe seama siguranţei, vom presa să facem lucrurile rapid, dar păstrând siguranţa, cât mai rapid posibil, în condiţii de siguranţă maximă„, a declarat Arafat conform Agerpres.

Pompierii bistrițeni care au intervenit la stingerea incendiului au revenit acasă, dar ei vor fi înlocuiți de alți colegi din Bistrița-Năsăud.

„Băieții noștri se întorc acasă… După șase zile de luptă cu focul la incendiul de la sonda de gaz din localitatea Moftinu Mare, județul Satu Mare, echipajul format din cei cinci pompieri militari din cadrul ISU Bistrița – Năsăud se întoarce acasă.
Aceștia urmează să fie înlocuiți de un alt echipaj al pompierilor militari bistrițeni, care se va alătura mâine dimineață, la prima oră, celorlalte echipaje de intervenție de la mai multe inspectorate județene din țară“, a anunțat ISU Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA