Cea mai nouă clinică de oftalmologie și totodată prima clinică privată de diagnostic și chirurgie oftalmologică din Bistrița s-a deschis. OFTA Medical Clinic, situată într-o locație centrală, pe Bulevardul Republicii Nr. 55, are dotări de ultimă generație și medici specialiști, care pot trata cu succes un număr mare de afecțiuni și probleme oftalmologice. Clinica se află într-o clădire care a fost reabilitată total pe interior, cu un design modern și minimalist, cu atenție la detalii, într-un spațiu generos și primitor pentru pacienți.

Ofta Medical Clinic a luat naștere dintr-o mare pasiune pentru oftalmologie și pentru a veni în ajutorul pacienților prin experiența deosebită a medicilor și prin aparatura de ultimă generație.

Medicii Ofta Medical Clinic tratează pacienți din întreaga țară de peste 10 ani, în special în orașele Cluj-Napoca și Bistrița, iar decizia de a înființa o clinică specială de oftalmologie în Bistrița a venit natural din dorința de a oferi pacienților din zonă cele mai bune tratamente și soluții fără ca aceștia să fie nevoiți să se deplaseze în alte orașe.

Echipa de medici de la OFTA MEDICAL CLINIC este formată din Dr. Rareș Bodnariuc – medic specialist chirurgie oftalmologică, cu pregătire profesională în centrul univesitar Cluj și în Germania și Dr. Ionela Duma, medic spcialist oftalmologie generala și pediatric, care și petrecut o mare parte din pregătirea profesională sub îndrumarea doamnei profesor Cristina Vladuțiu din Cluj care este unul dintre cei mai renumiți medici oftalmo-pediatri și strabologi. În curand, echipa clinicii din Bistrița se va mari și cu alti specialiști din Cluj-Napoca.

“Pe parcursul celor aproximativ 8 ani, de când consult în Bistrița, m-am atașat de oamenii din aceste locuri. Nu de puține ori, am întâmpinat situații în care, pentru a oferi un tratament adecvat, a trebuit să chem pacienții în Cluj, fie pentru intervenții chirurgicale sau fie doar și pentru investigatii oftalmologice mai amănunțite. Din păcate, nu toți pacienții puteau să se deplaseze, din motive financiare sau pur și simplu starea de sănatate nu le permitea acest lucru”, spune dr. Rareș Bodnariuc, care s-a decis să deschidă o clinică privată de oftalmologie în Bistrița, pentru ca locuitorii din oraș și din împrejurimi să aibă parte de o îngrijire cât mai apropiată de orice centru universitar, iar cazurile în care sunt nevoiți să se deplaseze la Cluj sau în alte orașe mai mari să fie tot mai rare.

“Atenția pentru fiecare pacient, empatia și ambiția de a găsi cel mai bun tratament pentru fiecare caz în parte sunt doar câteva din principiile după care ne ghidăm și care ne recomandă”, mai spune dr. Bodnariuc.

Dr. Ionela Duma s-a întors în Bistrița, în orașul său natal, pentru acest nou proiect, OFTA Medical Clinic. “Clujul e orașul oportunităților, locul unde mulți medici aleg să își facă studiile, dar apoi cu timpul, unii dintre ei, printre care și eu, decid să se îndrepte spre alte orașe mai mici, poate să se întoarcă acasă. Pentru mine acasă e Bistrița. Așa că, cum s-ar mai putea spune, am dat Clujul pentru Bistrița, în momentul în care, după mai mulți ani de Cluj, voiam să găsesc un echilbru între munca de medic și familie, voiam să pot fi un medic care are timp pentru pacienții lui, un medic care își ascultă pacienții, le înțelege problemele și temerile ca mai apoi să le ofere un leac,  dar voiam să fiu și mamă și soție. Cred că Bistrița îmi oferă cadrul și liniștea pentru a le face pe amândouă”, spune Dr. Ionela Duma, care a ales să facă parte dintr-un colectiv de medici tineri, dintr-o echipă care, în curând, se va mări cu alți specialiști din Cluj-Napoca.

CE OFERĂ CLINICA. OFTA MEDICAL CLINIC este prima clinică privată de diagnostic și chirurgie oftalmologică din Bistrița, cu dotări de ultimă generație, toată aparatura fiind fabricată în 2017.

Cele mai importante aparate ale clinicii:
– Tomograful în coerență optică (OCT) care poate efectua cele mai amanuntite investigatii ale retinei, inclusiv investigații ale vaselor retiniene, fără a necesita substanță de contrast (Angio-OCT)
Plusoptix – autorefractometrul destinat copiilor începând cu vârsta de 6 luni (consultațiile oftalmologice sunt foarte importante de la o vârstă foarte fragedă, mai ales pentru copiii cu antecedente de afecțiuni oftalmologice în familie)
Ecograful oftalmologic – dedicat exclusiv afecțiunilor oftalmologice

 

Dotările clinicii și experiența medicilor pot trata cu succes un număr mare de afecțiuni și probleme oftalmologice. În clinică se efectuează cele mai complexe investigații oftalmologice: tratamente chirurgicale pentru o categorie mare de afecțiuni oftalmologice, oftalmologie pediatrică și optică medicală – o gamă variată de rame și lentile de calitate pentru exigențele pacienților. 

Vezi aici oferta completă de servicii și prețuri. 

OFTA MEDICAL CLINIC funcționează după următorul program:

Luni – Vineri: 8 – 20
Sâmbătă: 8 – 14
Duminică: Închis

Programări se pot face la telefoanele: 0759.111.555, 0744.705.030, pe email: contact@oftamedical.ro sau pe site. 

 

SPUNE-TI PAREREA