Proiectul derulat de Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, „Școala de vară de la Telciu“, a fost nominalizat la Gala Premiilor AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), eveniment ajuns la ediția cu numărul trei. Gala se va desfășura în data de 15 ianuarie, 2018, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Institutul Francez din București.

Administrația Fondului Cultural Național este principalul finanțator al proiectelor culturale din România și premiile AFCN sunt acordate organizațiilor neguvernamentale în semn de recunoaștere a contribuției la transformarea societății românești.
Această inițiativă s-a conturat la finalul anului 2015 pentru a marca un deceniu de activitate a AFCN, an aniversar care a reprezentat și o relansare a Fondului Cultural Național.

Proiectul „Școala de Vară de la Telciu“, inițiat de Valer Simion Cosma, a fost nominalizat la premiul pentru activare culturală (în relație cu) spațiul public și este considerat o inițiativă de activare a spațiului public care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului.

„Școala de Vară de la Telciu“, care a ajuns, în 2017, la ediția cu numărul doi, a primit, în această vară, pentru prima dată, o finanțare și din partea AFCN, pe lângă sprijinul Primăriei și Consiliului Local Telciu.

„Azi am avut parte de două tipuri de reacții vizavi de munca derulată la Telciu, adică Școala de vară de la Telciu. Trecînd prin sat, m-am intersectat cu un grup de elevi, foști cursanți ai atelierelor cuprinse în cadrul proiectului nostru, iar aceștia mi-au arătat, încă o dată, cît de mult înseamnă aceste activități pentru ei. Mi-e imposibil să transcriu bucuria, entuziasmul și recunoștiința lor. Iar spre seară am aflat că am fost nominalizați la premiile AFCN, la secțiunea „Premiul pentru activare culturală în (relație cu) spațiul public – se acordă unei inițiative de activare a spațiului public care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului.” Ceea ce, după a mea părere, înseamnă că nu am muncit degeaba la Telciu în ultimii ani. Prin urmare, un șir lung de mulțumiri celor care, în diferite moduri, au pus osul la treabă. Manuela Boatcă, Pour Lamachine, Theodor Constantiniu, Ágota Ábrán, Alina Branda, Claudiu Lorand Maxim, Silvana Rapeanu, Cornel Ban, Pati Murg, Zoli Mihály, Gianina Cărbunariu, David Schwartz, Raul Coldea, Vlad Petri,Maria Brudasca, Tiberiu Bleoanca, Sever Dan Mureșan, George Valeriu Henciu, Victor Teodor Hovrea, Emil Florea,Oana Ganea, Lucia Marneanu, Matei Costinescu, Florica Matei, Adrian Rista, Ioan Pintea. Dacă am omis pe cineva, să fie cu iertare“, a scris Valer Simion Cosma pe pagina sa de facebook.

Categoriile pentru care s-au făcut nominalizări la a treia ediție a Premiilor AFCN sunt următoarele:

SPUNE-TI PAREREA