Sute de șănțeni s-au adunat astăzi în centrul comunei unde au luat parte la sărbătoarea „Uite, vine moșul!“, organizată pentru al patrulea an consecutiv de către Primăria și Consiliul Local Șanț.

Un grup de copii, dar și artiști locali au cânta colinde și cei mici au făcut chiar și urările de Anul Nou pentru mulțimea adunată la eveniment.

La sărbătoarea șănțenilor au luat parte vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica și senatorul PSD,Ioan Deneș. La final, a cântat solista Ionela Moruțan, după care copiii au primit cadouri oferite de către organizatori.

„A mai trecut un an din viața fiecăruia, cu bune și cu rele, cu bucurii și supărări. Este loc de și mai bine, dar mai sunt în voața noastră și greutăți, neîmpliniri și lucruri care ne fac să suferim. Întotdeauna suntem într-o competiție pe care ne dorim să o câștigăm, deși uneori, când credem că am reușit, primim câte o palmă sau vorbe grele. Dar eu cred că noi șănțenii suntem oameni prea înțelepți și plini de credință ca să ne împiedice, în viața noastră de zi cu zi, vorbe aruncate din inimi întunecate. Vă mulțumesc pentru fiecare cuvânt de încurajare pe care îl primesc, le mulțumesc celor care se roagă pentru mine și pentru comuna Șanț și zic, în prag de sărbătoare, bucuria păstorilor din câmpia Betleem să se reverse în casele dumneavoastră, să vă bucurați de hărnicia și înțelepciunea dumneavoastră, să se bucure părinții de copii și copiii de părinți“, a spus primarul comunei, Ioan Szabo.

Câteva cuvinte le-a adresat șănțenilor și vicepreședintele Consiliului Judeețan Bistrița-Năsăud, Vasile Puica.

„Vreu să vă mai spun, domnule primar, că nu veți fi singur, domnul președinte al Consiliului Județean, întregul Consiliu Județean va fi alături de dumneavoastră, alături de acești minunați cetățeni ai localității Șanț. Vreau să vă felicit pentru realizări, vreau să felicit cetățenii pentru munca și efortul pe care le fac și sunt alături de domnul primar, iar vouă, dragi și minunați copii, vă mulțumim că ne-ați readus în lumea copilăriei, în această lume minunată, fără gânduri prea multe și fără prea multe greutăți. Vă doresc tuturor multă sănătate, înțelepciune și să de Dumnezeu să avem un an mai bun“, a rostit Vasile Puica.

Pentru că finalul de an este și un prilej de bilanț, primarul a reamintit că, până în prezent, a atras, pentru comunitatea sa, fonduri europene și guvernamentale în valoare de 6 milioane de euro. În viitorul apropiat, el i-a asigurat pe șănțeni că va asfalta toate străzile comunale și va amenaja drumurile forestiere din comună, va construi două poduri peste râul Someș, va acorda lemne de foc și celor care până acum nu au primit. Recent, primarul a dat în folosință iluminatul public în comună, iar una dintre cele mai aștepate investiții, casa de nunți, urmează să fie inaugurată în curând.

SPUNE-TI PAREREA