Mai multe trenuri care circulă prin județul Bistrița-Năsăud au fost blocate aseară din cauza aluviunilor care au ajuns pe căile ferate.

În urma fenomenelor meteorologice manifestate în ultimele ore în zona de munte, Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgență Bistrița – Năsăud, prin Dispeceratul integrat județean, a fost informat despre următoarele situații:

• Trenul nr. 1765 Iași – Timișoara a fost oprit în stația CFR Vatra Dornei;
• Trenurile nr. 5711, respectiv 5712 sunt anulate;
• Trenul nr. 5703 Suceava – Ilva Mică va fi staționat în gara CFR Floreni.

Echipaje de la CFR, respectiv SVSU Lunca Ilvei (în total 14 persoane) acționează între stațiile CFR Grădinița (județul Suceava) și CFR Larion unde, pe o distanță de aproximativ 50 m, calea ferată este blocată de aluviuni căzute de pe versanți. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița- Năsăud are pregătit un echipaj de pompieri militari gata să intervină, la nevoie, în sprijinul echipelor de intervenție de la locul indicat.

Ținând cont de faptul că în această perioadă, din cauza oscilațiilor de temperatură, județul Bistrița – Năsăud este vizat de o serie de avertizări meteorologice și hidrologice, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează atent situația din teren, mai ales în zonele în care riscul apariției unor situații de urgență este ridicat.

SPUNE-TI PAREREA