Premierul Mihai Tudose a avut sâmbătă o întâlnire cu ministrul de interne, Carmen Dan și au discutat despre situația polițiștilor atacați în misiune. Discuțiile vin în contextul actual în care un agent de poliție a fost atacat cu o sabie și un polițist din Bistrița-Năsăud a împușcat mortal un tânăr care a ripostat cu o bâtă în timpul unei intervenții.
Premierul Mihai Tudose a declarat că lucrurile au scăpat de sub control în ceea ce priveşte atacurile asupra poliţiştilor și a precizat că bugetul MAI pentru anul următor a crescut pentru a asigura resursa umană.

„Am aflat că poliţistul din Iaşi e un pic mai bine, îi trebuie un medicament care înţeleg că nu prea se găseşte. Lucrurile, dupa părerea mea, sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poţi să sari cu sabia la un poliţist şi, eventual, să mai şi povesteşti după aia. Soluţia este cea pe care am început deja să o implementăm. Ştiţi că miercurea trecută am avut în primă lectură inclusiv statutul poliţistului, tot ce înseamnă ultraj şi atac efectiv armat la poliţist – să nu mai fie tratat cu aşa uşurintă. (..) Lucrurile s-au agravat în timp şi în ceea ce priveşte dotarea şi în ce priveşte numărul de poliţişti. Am găsit măsuri şi, dupa cum aţi văzut propunerea de buget, bugetul ministerul de interne este foarte mare, foarte mult crescut, tocmai în acest sens, pentru a asigura necesarul de personal”, a declarat Mihai Tudose conform MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte prevederile privind infracţiunea de ultraj, premierul a precizat: „Mi s-a spus că…să vorbesc şi cu ministrul justiţiei. Nu este posibil ca un om să fie în legitimă apărare, apoi să stea în procese patru ani, cinci ani tot el. Ca nu şi-a apărat decât viaţa în misiune”.

SPUNE-TI PAREREA