În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să afecteze siguranța cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud a dispus intensificarea acțiunilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, inspectoratul a derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 03 noiembrie – 05 decembrie a.c., acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 33 neconformități, dintre care 12 au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 20 avertismente și 9 amenzi contravenționale, în cuantum de 74.001 lei lei.
În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor amintim:
– verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;
– verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;
– asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;
– existența autorizației de securitate la incendiu;
– reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Urgență “Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

SPUNE-TI PAREREA