Venirea pe lume a unui copil reprezintă un motiv de bucurie, așteptat cu drag de părinți. Unii sunt atât de entuziasmați încât caută cu mult timp înainte soluțiile cele mai bune pentru creșterea acestuia. Unii îi fac chiar și planuri pentru viitorul îndepărtat, se gândesc la zilele în care acesta va merge la facultate.
Este într-adevăr necesară o pregătire corespunzătoare pentru a întâmpina cum se cuvine noul membru al familiei. Cu atât mai greu le va fi părinților să cumpere diverse obiecte atunci când cel mic deja se va naște. Un aspect foarte important, necesar de achiziționat de preferat din timp, este căruciorul pentru copil. Este un element esențial, des utilizat, deci trebuie ales ca atare.
Interesul părinților ar trebui să fie de a găsi un model care să îi ofere celui mic protecția și confortul necesar, dar și care să le permite să manevreze articolul cu ușurință, fără prea mari bătăi de cap.

Ghid pentru alegerea căruciorului – caracteristici

Plierea căruciorului – este de preferat ca dispozitivul să beneficieze de această caracteristică atât pentru confort în utilizare, cât și pentru o transportare și depozitare corespunzătoare. Reprezintă un avantaj pentru mămici, deoarece astfel pot să deschidă căruciorul cu ușurință, mai ales dacă manevra se poate realiza cu o singură mână.

Modelul pliabil este un carucior pentru copiii foarte cumparat la ora actuală, iar modelele de pe nichiduta.ro sunt printre preferatele proaspetelor mămici. Mai ales cele care circulă și cu mașina au nevoie de un astfel de articol pentru a elimina orice posibilitate de a-și pierde răbdarea. Neapărat de avut în vedere ca cel mic să nu se afle în cărucior când se realizează plierea, au fost astfel de situații neplăcute.
Centurile de siguranță – fără îndoială că acestea prezintă o importanță deosebită, reprezentând un capitol ce nu trebuie nicicum neglijat. Cele mai recomandate sunt acele cărucioare care includ centură cu prindere în 5 puncte, aceste fiind cele mai sigure și stabile. De asemenea, posibilitatea de reglare este de preferat pentru ca mai târziu să se poată adapta creșterii micuțului. Este o soluție recomandată și pentru că împiedică alunecarea bebelușului.

O atenție sporită trebuie acordată și în privința acestui detaliu, pentru că unele modele dispun de centuri care dau adevărate bătăi de cap atunci când vine vorba de închiderea, respectiv desfacerea lor. Când se pot ajusta vor da un plus de confort și siguranță celui mic.
Frânele roților – trebuie ca dispozitivul să includă și sisteme pentru blocarea roților. Astfel, mămicile au siguranța că acesta va sta în loc atunci când face o oprire. Așadar, prezența unor frâne de calitate este necesară. Sunt și modele ce includ frâna de mână, mai ușor de acționat. Este extrem de importantă dotarea cu frâne rezistente, iar motivul este destul de evident.
Mânerul căruciorului – iată încă un criteriu important în alegerea căruciorului. Trebuie vizat în mod exclusiv, întrucât de acesta depinde gradul de confort obținut în utilizare. Atât mămicile scunde, cât și cele înalte trebuie să se simtă comod când plimbă copilul, iar rolul mânerului reglabil în toată această ecuație este important. De altfel și un mâner reversibil este potrivit.
Având ca punct de reper aceste aspecte, precum și altele ca prețul și calitatea, părinții vor găsi misiunea pe care o au de îndeplinit mult mai ușoară. Site-ul nichiduta.ro stă la dispoziția celor interesați cu produse calitative, la prețuri accesibile.

SPUNE-TI PAREREA