Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține un concert extraordinar la Bistrița.

Concertul va avea loc în data de 12 decembrie, de la ora 18.00, la Palatul Culturii.

“Am bucuria să vă anunț că în data de 12 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține un concert extraordinar de Crăciun, la Bistrița, la Palatul Culturii, ora 18:00. Acesta face parte din turneul național și va aduce bistrițenilor vestea sărbătorilor de iarnă prin cântece interpretate în maniera unică, plină de har și emoție a celui mai renumit ansamblu coral românesc”, anunță Mihaela Ivan pe blogul său.
Printr-o tradiție susținută de peste 50 de ani, ansamblul coral aduce, an de an, în sufletele românilor, emoția și bucuria Crăciunului, prin magia interpretării desăvârșite, dar și prin repertoriul ales.

„Anul acesta am căutat să includ în program piese recognoscibile publicului, pe care involuntar începe să le fredoneze, dar nu am pierdut din vedere nici introducerea de compoziții muzicale noi, pentru pentru că Madrigalul și-a asumat mereu acest rol de promovare a repertorului valorous, dar mai puțin cunoscut. M-a preocupat să mențin un echilibru între accentele moderne, prin prezența compozitorilor contemporani, fără să ignor interpretările clasice, dar și să păstrez o anumită armonie din punct de vedere repertoricesc, între piesele de inspirație românescă și cele internaționale. De fiecare dată ne dorim, ca prin aceste concerte de Crăciun, să aducem în inimile ascultătorilor bucuria și emoția sfintei sărbători a Nașterii Domnului, dăruindu-le, prin muzică, o mică parte din măreția acestui moment”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Din programul concertului de Crăciun nu vor lipsi lucrări de marcă din repertoriul internațional, specifice sărbătorii nașterii Domnului, precum „Stille Nacht”, dar și lucrări tradiționale românești, printre care „Leru-i, Doamne, Ler”, „Noi umblăm și colindăm” sau „Vine Crăciunu` pe sară”.

madrigal123

SPUNE-TI PAREREA