Pârtia de schi din Wonderland a fost, oficial, omologată. Anunțul a fost făcut de primarul Bistriței, Ovidiu Crețu.

Situația hilară este dată de faptul că decizia de omologare a fost anunțată marți, la o zi după ce fostul consilier municipal și adversar al primarului, Florin Chereji, spunea că este convins că pârtia nu poate fi omologată.

“În zona de intersecție cu pârtia principală panta este foarte mare. Fiind un traseu îngust și cu pantă accentuată schiorii începători vor avea mari dificultăți. Nu este spațiu suficient pentru curbe largi. Este riscul foarte mare ca să pâtrundă pe pârtia principală cu mare viteză și să se ciocnească de schiorii care coboară direct sau să o ia la vale unde panta mare este încă cel puțin 100 m. Am rămas dezamăgit de modul în care a rămas pădurea după defrișarea culoarului pentru varianta de ocolire. Sunt foarte mulți copaci tăiați sau doborâți lăsați în voia soartei. Nici furtuna din septembrie nu a făcut asemenea dezastru.
Filmulețul este elocvent despre cele de mai sus. Calitatea filmului lasă de dorit, l-am făcut cu telefonul, dar scopul cred că este atins: un nou semnal de alarmă. Și convingerea că pârtia nu va putea fi omologată”, scria Florin Chereji pe Facebook, postarea fiind preluată de mai multe ziare online din Bistrița.

La o zi după aceasta, a venit comunicatul oficial privind omologarea pârtiei. „În urma vizitei în teren de astăzi, 28.11.2017, reprezentanții Direcției Autorizare și Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului au încheiat Nota de omologare a pârtiei de schi „Cocoș” din municipiul Bistrița, localitatea componentă Unirea”, a transmis primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA