Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu“ a continuat astăzi cu o expoziție de cărți și reviste literare, dar și cu spectacolul „Titanic Vals“, în regia lui Tudor Mușatescu.

Piesa de teatru a fost jucată de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Timp de aproape două ore, spectatorii prezenți în sala Palatului Culturii au râs în hohote și au aplaudat de mai multe ori. Printre spectatori s-au aflat directorul Centrului Cultural Municipal – Dorel Cosma și prefectul Ovidiu Frenț.

Acțiunea piesei se concentrează într-o familie care primește o moștenire grasă de la fratele lui Spirache, care moare după ce se scufundă un vas de croazieră. Spirache Necșulescu, funcționar la prefectură, este un om onest, care se chinuie să-și întrețină familia. După ce primește moștenirea, Spirache are parte de presiuni din partea familiei, care îl determină să candideze pentru un post de deputat. În tot acest timp, copiii săi trec prin diferite probleme. Sarmisegetuza, una dintre fete, rămâne însărcinată și este părăsită de iubit, în timp ce Gena, fiica lui din altă căsătorie se oferă să-i crească copilul, spunând că e al ei.

Piesa creionează denaturarea relațiilor umane, din cauza banilor, în timp ce Spirache rămâne onest și încearcă să repare problemele familiei sale. Pus în fața faptului împlinit, Spirache ține, de la balcon, un discurs electoral extrem de sincer, în care transmite că nu promite nimic și nu va face nimic.

„Titanic Vals” este o comedie cu final fericit, după cum spune și regizorul Dan Tudor, „un spectacol care vorbește despre lumea de ieri și de azi, despre felul în care oamenii pun pe primul plan al vieții lor doar interesul material, uitând de suflet”.

Piesa s-a jucat în regia lui Dan Tudor, scenografia: Mihai Pastramagiu, în distribuție: Cezar Amitroaei, Crenola Muncaciu, Dan Tudor, Petronela-Lorena Chiribuță, Silvia Răileanu, Petruț Butuman, Dragoș Radu, Răzvan Amitroaei, Bogdan Horga, Bogdan Muncaciu, Florin Aionițoaei, Adam Constantin.

 

SPUNE-TI PAREREA