Luni seară, TSD Bistrița a început seria de întâlniri și dezbateri, sub numele de „rEvoluția Ideilor”, cu membrii organizației și cu alți tineri dornici să se implice în dezvoltarea comunității, concept inițiat de Bogdan Ivan Gruia, Președintele TSD Bistrița-Năsăud.

În cadrul acestei întâlniri s-au prezentat ideile organizației politice de tineret, pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și s-a vizionat documentarul „Hand Held”. Acesta dezvăluie condițiile inimaginabile în care trăiau copiii instituționalizați, mulți dintre ei bolnavi de SIDA, copii a căror existență a fost ținută sub tăcere, înainte de ’89. De asemenea, documentarul prezintă imagini de la Olimpiada Inocenților din 2008, care a avut loc chiar la Bistrița și aportul pe care l-a adus fundația Inocenți pentru copii.

Adrian Solcan, Președintele TSD Bistrița, a declarat: ”Pentru a putea contribui la schimbări pozitive în orașul nostru, trebuie să ne mobilizăm și să fim activi, să ne implicăm în tot ceea ce înseamnă viața publică, începând de la activități de voluntariat, în organizații non-profit, în organizații politice și să devenim conștienți că noi suntem schimbarea pe care dorim să o vedem la alții.

Prin schimbarea atitudinii civice și implicare, contribuim fiecare la o schimbare pozitivă. Ca organizație, ne-am propus în primul rând, să investim timp și resurse în dezvoltarea personală a membrilor, dar și a tinerilor care doresc să se alăture nouă. Găsim în fiecare zi tineri minunați, cu foarte mult potențial și cunoștințe din domeniile în care ei activează. Astfel, fiecare tânăr are un set de abilități, cunoștinte, competențe, iar TSD este locul în care își poate dezvolta și valorifica potențialul.”

Adina Ghindean, membru TSD Bistrița și organizator al evenimentului, a declarat la finalul acestuia: ”A fost o seara frumoasă, care sunt convinsă că ne-a sensibilizat pe toți, iar acțiunile noastre privind situația copiilor care trăiesc în condiții nefirești, nu se vor opri aici!”

Așadar, „rEvoluția Ideilor” va continua cu alte evenimente și fapte, mantra acestei inițiative fiind:

Transformăm ideile-n fapte, pentru că suntem construiți să facem bine.”

q1 q2

q3

3 COMENTARII

  1. Atat timp cat ceea ce faceti e pentru cei din jurul nostru, pentru cei care au nevoie de ajutor intr-un fel sau altul, meritati toata lauda! Facerea de bine nu are culoare politica… Sper ca prin aceste actiuni sa atrageri cat mai multi tineri cu idei, tineri capabili, dar mai ales tineri doritori sa faca ceva pentru a schimba in bine comunitatea in care traim! Bravo.

SPUNE-TI PAREREA