Având în vedere că viteza excesivă reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, ieri, 17 noiembrie a.c., polițiștii au acționat pe raza județului pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

La data de 17 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni în trafic, pe raza întregului județ, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat și aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57 430 lei, din care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației: conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Față de 7 conducători auto, polițiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un bărbat, de 44 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 D, pe raza localității Ilva Mică, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

De asemenea, în noaptea de 17/18 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 28 ani, din Livezile, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condițiile meteo, de drum sau trafic. De asemenea pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței de mers între vehicule.

Reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

În perioada următoare, polițiștii vor continua acțiunile de conștientizare a participanților la trafic, cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

SPUNE-TI PAREREA