Vă mai amintiți de năsăudeanul Saul şi de moldoveanca lui, Loredana? Ei formează un cuplu de jurnalişti care, prin intermediul muncii lor de teren, au întâlnit poveşti de viață impresionante, dar nu au rămas indiferenți. Anul acesta, au construit Centrul de vise de la Homorodu de Sus, care a fost de curând inaugurat.

Pentru că acest cuplu de jurnalişti nu se poate opri din fapte bune, ieri, s-a lansat campania “Îndeplinim dorințe”. Cei doi tineri îşi propun să ne transforme pe toți în Moş Crăciun.

Loredana Bestişan şi Saul  Pop, ambii masteranzi în anul I la Facultatea de Ştiințe Politice Administrative şi ale Comunicării din Cluj-Napoca au format, anul trecut, o comunitate pe facebook  pe care au numit-o Art4Education. Cu ajutorul oamenilor care s-au oferit să facă parte din această comunitate şi care s-au mobilizat pe rețelele de socializare, cei doi tineri au reuşit să bucure sute de copii.  Anul trecut, această comunitate a făcut ghiozdane copiilor nevoiaşi şi,  mai apoi, a adus zambete pe chipurile micuților şi de Crăciun.

Ce îşi propune Art4Education în acest an?

Loredana şi Saul au postat pe pagina de facebook Art4Education scrisorile copiilor, datele de contact si adresa la care, pana in data de 5 decembrie, donatorii pot să lase cadourile. După aceasta dată, ca şi anul trecut, cuplul de jurnalişti se va deplasa la cei 140 de copii şi, ca fapt doveditor, cei doi vor posta fotografii cu micuții.

Pe pagina de facebook Art4Education, Loredana şi Saul au postat scrisorile micuților cu mesajul: “A doua ediție a campaniei Îndeplinim dorințe își propune să vă pună, din nou, în postura de Moș Crăciun. I-am pus pe cei mici să scrie, iar asta vedeți în acest album! 
Ce trebuie să faci? Uită-te în album, alege copilul pentru care vrei să cumperi cadoul și scrie un comentariu în dreptul pozei de tipul ,,Eu îi îndeplinesc dorința lui…”. Al doilea pas este să fii atent la descrierea fiecărei poze unde am transcris ceea ce scrie pe bilețelele de la cei mici, ca să fie ma
i cla, alături de alte detalii. De asemenea, e imporant să știi că NU trebuie să cumperi tot ce este acolo, ci să îndeplinești cel puțin una, sau două dorințe, în funcție de caz. Dacă vrei să donezi, dar nu eşti din Cluj, o poți face prin bani virați in contul: RO25RNCB0234131336400001 (deschis pe numele Loredana Bertişan). Te rugăm însă să ne dai şi un mesaj privat ca să ştim despre ce e vorba. Te asigurăm că vei primi bonul de cumpărături (sau o fotografie a lui) ca tu să fii sigur că banii tăi au fost folosiți cum trebuie. 
Cum vei face pentru predarea cadoului? E simplu: trebuie adus la cladirea FSPAC 2, pe strada Minerilor., nr. 85, colt cu Hotel Topaz, Cluj-Napoca. Vom încerca să fim acolo în măsura în care putem, dacă ne anunțați în prealabil, în funcție și de job-urile noastre. De asemenea, pentru orice detalii ne poți scrie aici, sau poți să suni la nr. 0749/601657 (Loredana) sau 0741/431755 ( Saul). Ce primești? Te asigurăm că vei primi într-o conversație privată fotografii care vor demonstra că darul tău a ajuns unde trebuie. În plus, vom avea din nou filmulețe din momenul predării. Sărbători minunate tuturor!

Anul trecut, am bucurat aproximativ 200 de copii. Anul acesta, vrem să le demonstrăm, încă o dată, că magia Crăciunului există şi că faptele bune sunt rasplatite. Ei au scris ce îşi doresc, iar noi încercăm, cu ajutorul oamenilor inimoşi, să le îndeplinim dorințele. Ne dorim foarte mult ca donatorii să cumpere ei înşişi cadourile pentru că satisfacția, atunci când vor primi o poza cu copilul pe care şi-au ales să-l facă fericit, va  fi infinit de mare”, a declarat Loredana.

Donatorii sunt invitați, aşadar, să cumpere ei inşişi cadourile şi să aducă pachetele în Cluj-Napoca (în cazul celor care locuiesc/studiază în Cluj), pe strada Minerilor, nr.85, colț cu Hotel Topaz sau sa contacteze organizatorii pe pagina de facebook Art4Education sau la numerele de telefon 0741431755 şi  0749601657.

Loredana şi Saul nu se opresc aici. Ei îşi propun să ajute 5 copii din Dumbravița, care au ramas de curând orfani de mama

 

În paralel cu campania “Îndeplinim dorințe”, se va desfăşura şi campania “Bring the JOY of Christmas”, pentru o familie cu cinci copii, cel mai mare fiind în clasa a III a, a căror mama a decedat  recent, bolnava fiind de cancer. Campania îşi propune să ofere familiei nu doar cadouri de Craciun, ci şi o maşină de lemne de foc, alimente neperisabile şi tot ceea ce mai este nevoie pentru ca Sărbătorile lor să aibă puțină magie, în ciuda poveştii lor triste.

De asemenea, în parteneriat cu Facultatea de Ştiințe Politice , Administrative şi ale Comunicării, se vor bucura, prin intermediul unei acțiuni separate, 130 de copii de la Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.

Fotografii din campania anului trecut.

SPUNE-TI PAREREA