Primăria comunei Târlișua vrea să valorifice la maxim potențialul agricol al zonei și să-i ajute pe agricultori să-și vândă produsele la prețuri cât mai bune.

Un proiect de 2,5 milioane de euro, derulat de Grupul de Acțiune Locală „Ținutul Haiducilor”, din care face parte și Primăria Târlișua, le va da o gură de oxigen agricultorilor din comună. Primarul Vlăduț Purja, a explicat că se vor face puncte de colectare a laptelui și a produselor agricole din localitate.

„Avem, pe GAL, un proiect câștigat, de 2,5 milioane de euro, prin care se dorește ca tot ce înseamă producție agricolă să se valorifice prin cooperative, să se facă puncte de colectare pentru lapte, unde să se meargă pe două categorii, pe lapte comun și pe lapte ecologic, pentru că suntem o zonă curată aici. Suntem o zonă în care cred că avem 10.000 de litri de lapte pe zi. Vrem să facem și prelucrare de produse agricole, inclusiv fructe de pădure”, a explicat Vlăduț Purja.

Edilul mai spune că cetățenii au fost sprijiniți pentru a depune proiecte pentru accesarea programului PNDR 2014-2020 – Sub-măsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

„Prin sprijinul administrativ pe care l-am oferit, s-au făcut zeci de proiecte pentru tinerii fermieri la nivel de comună și alte zeci pentru fermele de familie. Ne-am dat toată silința, cu oamenii din Primărie, ca să poată să depună proiectele. S-a mărit considerabil numărul de animale din comună”, a mai spus primarul Vlăduț Purja.

SPUNE-TI PAREREA