Robert Sighiartău are toate șansele să facă carieră în politică. Calitățile sale deosebite, de bun orator, carisma și capacitatea de a coagula masele în jurul lui l-au propulsat la vârful Partidului Național Liberal.

Ca secretar general al PNL, Robert Sighirtău face echipă cu un alt colos al politicii românești, Ludovic Orban, alături de care ridică procentele partidului de la o zi la alta. Foarte activ în politica națională, cu discursuri punctuale și la obiect, bătăios și consecvent, Robert Sighiartău ne arată, pe zi ce trece, că are toate calitățile unui urmaș demn de Brăteni.

Cu atacuri tăioase, pline de substanță și de impact la adresa puterii, Robert Sighiartău a înțeles și că diplomația formează caracterul unui politician și că relațiile externe sunt esențiale pentru evoluția unui popor. Așa se face că Robert Sighiartău, alături de alți lideri marcanți ai PNL, au traversat Oceanul pentru a se afla în mijlocul comunității de români din SUA și pentru a consolida relația cu oficialitățile americane. „Această sinteză între democrația americană și valorile naționale românești a fost și este una de succes, într-o țară ale cărei profunzimi și ale cărei comunități au multe în comun cu valorile noastre românești, cu solidaritatea în familie și în comunitate, cu aportul și dăruirea prin muncă și cu credința în Dumnezeu”, a scris Robert Sighiartău pe Facebook, mesaj care a mișcat inimi de români.

Cuvintele de mai sus sunt prea puține pentru importanța pe care și-o dau politicienii. Cam așa arată faptele pe care le fac, în mintea lor, prezentate frumos, pe Facebook și prin ziare, pentru a le crea oamenilor falsa impresie că ei lucrează.

În realitate, activitatea lui Robert Sighiartău e zero barat și nu interesează pe nimeni, exceptându-i pe colegii de partid, care dau câte un like sau share, să se pună bine cu omul, că poate ajunge mare cândva și le dă o funcție. Efectul vizitei lui Robert Sighiartău și a altor liberali în SUA e căcat pe băț, la fel și efectul postărilor sale la adresa PSD-ului, partid care oricum face ce vrea în România și râde și cu curul de PNL.

Democrația, munca și credința n-au nimic de a face cu vizitele lui Robert și Beni în SUA iar valorile românești, dacă mai există, n-au absolut nicio legătură cu clasa politică. Numai proștii pot să creadă că trei politicieni neînsemnați ca Robert, Beni și Badea pot consolida în vreun fel relația româno-americană.

Și nici Dumnezeu sau valorile promovate în Biblie nu au nicio legătură cu politicienii parveniți, ajunși în funcții conjunctural, care vizitează lumea și huzuresc pe banii oamenilor amărâți, fără să facă nimic concret pentru ei.

SPUNE-TI PAREREA