La școala de la Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud, s-a demarat o anchetă în cazul unei învățătoare care este acuzată că lovește și terorizează copiii. 16 copii refuză să mai intre la orele ei și spun că îi agresează fizic și verbal.
Unul dintre copii a ajuns la spital, cu un atac de panică, lucru pentru care este pus pe seama relelor tratamente aplciate de învățătoare.
„L-a închis de tot în clasă şi nu l-a mai lăsat în pauză deloc. Copilului i s-a făcut rău şi în loc să sune la 112 să îl ducă de la şcoală la spital, l-a dus la mănăstire. Măicuţele s-au speriat, ne-au sunat şi l-am dus apoi la spital. Dar din Ciosa am ajuns greu, numai pe la 10 – 11 noaptea am ajuns cu copilul la spital. Pe măicuţe le-am găsit plângând, s-au speriat foarte tare. Copilul abia respira şi se tem acum să ne mai ţină copiii la mănăstire. Am stat o săptămână cu copilul în spital şi noaptea striga într-una -Tulai Doamne, Tulai Doamne vine doamna…(n.n. Învăţătoarea). Asistentele veneau şi făceau tratament întruna şi ţineau să îl să liniştească, noaptea a venit şi psihologul să îl vadă. Acuma nu mai vrea să vină la şcoală, abia stă în picioare”, povesteşte Ioana Zaharia, mama copilului, conform MEDIAFAX.

Părinţii celor 16 elevi din Piatra Fântânele au sesizat Inspectoratul Şcolar, care a demarat o anchetă în acest caz. Cazul a ajuns ți în atenția poliției și cadrul didactic este cercetat penal pentru comportare abuzivă.

1 COMENTARIU

  1. Nici vorba de violenta catre copii. Aici e vorba de abuzul maicutelor asupra celor 16 copii pe care-i au in grija si pe care-i pun sa minta pentru a santaja inspectoratul sa le trimita o alta persoana pe postul ocupat acum de invatatoare. Copiii au de ales, ori stau acasa cu niste parinti care nu pot sa aiba grija de ei si care in loc sa-i trimita la scoala i-ar trimite la munca, ori o inlatura pe invatatoare de la conducerea institutiei si sunt iar primiti la manastire de unde au acces si la scoala .E simplu :e un caz de santaj . Motivul ar fi ca invatatoarea in primul rand nu are de baut taria de dimineata impreuna cu maicutele si apoi ca ocupa un post cheie in relatia lor cu sistemul educational. Directoarea noua a scos la concurs anul acesta mai multe posturi care in trecut erau ocupate de persoane fictive si de unele fara calificare sau chiar de ele. Si le-au ocupat anul acesta niste oameni calificati carora maicutele le fac zile fripte si inscenari josnice, nedeme de personalul unei manastiri finantate de Ministerul |Culturii. Pai fara banii de pe vreo 10 posuri pe care sa le tina blocate la nesfarsit nu li se mai merita sa aiba grija de copii. Problema lor e ca de anul asta nu le mai tine smecheria si ar face orice sa gaseasca o persoana cu care sa ajunga iar la vechea randuiala, ca era bine si caldut. Oricum cei 16 copii baieti sau fete nu au ce cauta la manastire cu niste maicute semianalfabete , neincadrate in societate si care nu stiu ce inseamna instinctul parental si nici nu isi doresc sa afle. Probabil asta explica nivelul de manipulare la care i-au supus pe copiii ce stau cu ele. Copiii de la manastire sunt foarte jos ca educatie,la limita retardului. Totusi ar trebui sa vada cineva toate astea. Asta e realitatea, sa nu ne prefacem ca nu vedem adevarul!

SPUNE-TI PAREREA