Când auzim de dans, majoritatea dintre noi ne gândim la eleganță, fermitate şi persevereță. Aceleaşi lucruri ne vin în minte şi în momentul în care îi vedem pe Daria şi Nicu, doi tineri dansatori, care şi-au propus să ocupe toate podiumurile şi să transmită, prin dans, sentimentul că doar disciplina şi munca asiduă te duc departe.

Daria Nemeş are 10 ani şi este din Bistrița, iar Nicolae Bârsan are 12 ani şi este din Telciu. Deşi ar părea că dansează împreună de ani buni, cei doi au doar un an de când activează în clubul Top Dance Life, doar un an de când formează o pereche. Cu multe eforturi, nenumărate ore de antrenament şi cu multă seriozitate, Daria şi Nicu au reuşit să ocupe locuri semnificative în competițiile la care au participat.

 Chiar dacă formează o pereche doar de un an de zile, recent au început să participe la competiții unde, din primele două concursuri, au reuşit să se claseze pe podium, obținând locul 3. La Campionatul Național, au fost primii sub line pentru a intra in finală. Concursul de la Reghin a fost un pas semnificativ pentru tinerii dansatori, antrenorul lor sperând ca de acum, cei doi să ocupe primul loc al podiumului.

Cine stă în spatele perechii de dansatori? 

Daria şi Nicu sunt “instruiți” de către Dorin Galbăn, un tânăr antrenor, care se dedică,  încă din 2007 (de la înființare) clubului Top Dance Life.

Dorin nu îi antrenează singur pe micuți, ci se bucură de sprijinul surorii lui şi al verişorului lui. Acesta vede dansul mai mult decât pe un oarecare sport.

Scopul meu este nu doar de a crea sportivi buni, ci şi caractere frumoase. Vă pot da şi un exemplu: prima mea pereche pe care am antrenat-o a fost formată din sora mea mai mică Andra Galbăn şi verisorul nostru Rareş Moldovan. Ei au obținut rezultate deosebite ca şi sportivi (vice-campioni naționali şii semifinalişti la Campionatul European). Acum, ei sunt instructori de bază ai clubului, care mă ajută în activitatea zinică pe care o desfăşor şi care, împreună cu mine, depun eforturi considerabile în încercarea de a pregăti aceşti copii. Noi îi pregătim din punct de vedere sportiv, dar încercăm şi  a le insufla calităťi care le vor fi fundamentale în viață cum ar fi: perseverența, spiritul competitiv, capacitatea de muncă în echipă, un stil de viață sănătos dobândit prin practicarea unui sport”, a menționat Dorin.

Dorin este foarte încrezător în capacitățile perechii formate din Daria şi Nicu. Antrenorul are aşteptări ca tinerii dansatori să ocupe numai locuri fruntaşe în competițiile următoare. Când vine vorba despre talent, antrenorul consideră că nu ajunge doar talentul în acest sport.

“Din experiența mea “secretul”, mai presus de talent şi muncă,  este dorința arzătoare a sportivului de a evolua din pasiune pentru acest sport frumos si complex, dansul sportiv”, a adăugat antrenorul.

În Daria şi Nicu există această dorință arzătoare de a evolua, cei doi dispunând de tot sprijinul din partea familiilor din care provin. Daria îl apreciază pe partenerul ei, care, pentru repetiții, face naveta de la Telciu de cel puțin două ori pe săptămână. Nici Nicu nu se lasă mai prejos, acesta dând dovadă că secretul unei perechi nu constă doar în sprijinul acordat în dans. Nicu consideră că oricât ar fi de grea o competiție, perechea trebuie să dea dovadă mereu de sprijin reciproc.

Pe lângă Daria şi Nicu, Dorin mai are copii talentați

Clubul Top Dance Life are în componența sa diamante care, pe zi ce trece, se şlefuiesc, rezultatele competițiilor fiind dovada muncii antrenorilor cu aceşti tineri pasionați. Ultima competiție, cea de la Reghin, a adus clubului multe premii. Antrenorul este mândru de rezultatele obținute şi speră la podiumuri mereu.

De la Reghin, Top Dance Life a venit cu următoarele premii:
La categoria Hobby 6-9 ani:
        -Locul 1 Tudor Cretan si Laura Nechiti
        -Locul 2 Ianis Lup si Patricia Campan
    La categoria Hobby 12-15 ani:
        -locul 1 Andrei Haragus si Miruna Chisbora
    La categoria E 10-11 ani:
        -locul 3 Catalin Senatovici si Daiana Timar
    La categoria E 12-15 ani:
        -Locul 2 Nicolae Barsan si Daria Nemes
    La categoria D 12-13 ani:
        -Locul 1 Eduard Dehelean si Iris Bodea
    La categoria C 12-15 ani:
        -locul 1 Victor Saca si Oana Saca
    La categoria Open 12-13 ani:
        -locul 1 Vlad Turlas si Miruna Cosug

SPUNE-TI PAREREA