„Au trecut 64 de ani de la moartea unuia din marii criminali ai istoriei, aici e vorba de Stalin, Iosif Visarionovici Stalin. Suntem în 2017, Dej a murit în 1964, dar urmașii lor pândesc la fiecare colț al istoriei, la fiecare colț al unui partid ce își adjudecă ideologia din stânga politică. Pesedistul Șerban Nicolae, mare specialist în istorie furată, vorbește bălării și își dă cu presupusul într-o chestiune delicată , despre unul din puținele momente ale istoriei când românii au avut demnitate: mișcarea de rezistență anticomunistă din munți”, spune Vasile Silași, secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud.

”Idiotul”, e un roman scris de Dostoievski, Șerban Nicolae nu se ridică nici măcar la acest nivel, vorbește despre lucruri care nu le înțelege, adică nu înțelege cu cine s-au luptat partizanii anticomuniști din munți și că acțiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor României. Ale cărei Românii? Ale unei Românii aflate sub ocupație sovietică, ale unei țări umilită, furată și brutalizată de marele frate de la Răsărit. Șerban, care nu este prințul Mîșkin, pe lângă că nu știe istorie, observ că este deranjat de faptul că au existat români în anii 50 ai secolului trecut care au avut demnitate, au avut curaj să se opună unui regim totalitarist, criminal și, care nu avut pic de milă pentru acești eroi”, spune Vasile Silași într-o postare pe Facebook.
„Asta îl doare pe ”idiot” , lecția de demnitate pe care acei oameni au predat-o cu prețul vieții, faptul că poporul român în esența lui este o nație de dreapta, că nu poate fi prostit la infinit de bolșevici. Unii au petrecut, alții au plâns morții de la ”Colectiv” , iar Șerban Nicolae își bate joc de ”anii de vârf ai gloriei lor”. Nu închei înainte de-a povesti o ”legendă”dacă tot vorbim de CIA : ” Pe la începutul anilor 2000, când responsabilii occidentali încă mai șovăiau dacă să accepte cooptarea României în NATO sau nu, pentru a fi înduplecați, ultimul argument al pesediștilor aflați atunci la putere, ca și acum, a fost: DAR ROMÂNIA ESTE SINGURA ȚARĂ DIN EUROPA DE EST ÎN CARE A EXISTAT REZISTENȚĂ ARMATĂ ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI PÂNĂ TÂRZIU, ÎN ANII ’60 !” Și am fost primiți în NATO… Astăzi, tot un pesedist, chiar președinte de comisie senatorială, își ia în derâdere proprii lui colegi de partid și își bate joc de una dintre puținele dovezi de virtute ale acestei țări…”, încheie primarul comunei Chiochiș.

SPUNE-TI PAREREA