Și pe banii lor, aș mai fi adăugat în titlu, dar era prea lung.

Alexandru, Cristian, Cristina, Constantin, Gheorghe, Bogdan, Maria… Sunt doar câteva dintre numele consilierilor municipali care, s-o zicem pe românește “o freacă” o dată pe lună la ședințele de Consiliul Local și la câteva ședințe de comisii, unde oricum votează de fiecare dată ce zice primarul, pentru simplul fapt că personalitatea lor politică e zero, n-au nicio idee și au fost puși pe post de marionete, pe o listă, pe care nucleul dur al partidului și o parte din cetățeni a votat-o.

Dar să zicem că asta nu ne-ar deranja foarte tare, deși nu e tocmai în regulă ca niște oameni să încaseze bani pentru că votează la comandă, fără ca măcar să vină cu vreo idee, cu vreun proiect propriu. Ce ne deranjează însă foarte tare e faptul că oamenii ăștia votează la comandă o serie de proiecte aberante, prin care doar “le-o trag” bistrițenilor, și nu la modul plastic, ci la modul cel mai brutal și cinic.

Consilierii, care își dau o importanță de megalomani în viața reală și se supără dacă scrii că taie frunze la câini, au votat, cu conștiința împăcată, un proiect de hotărâre prin care au majorat cu nesimțirea taxele pentru parcările din Bistrița. Astfel, o primărie care, în fapt, n-a creat niciun loc real de parcare, ci doar a trasat niște lunii, și alea prost, le bagă pe gât cetățenilor taxe care par ireale. Să dai 480 de lei pe an, 15 lei pe zi și 2 lei pe oră, pentru a-ți parca mașina într-un oraș în care n-a fost nimeni în stare să facă măcar o parcare supraterană sau subterană, e cel puțin sfidător. Să se majoreze prețul parcărilor rezidențiale de la 120 la 180 de lei pe an, când oricum oamenii plătesc impozit pe casă și impozit pe mașină iar Primăria nu le dă nimic, e dovadă de nesimțire a administrației locale.

Comparativ, în Cluj-Napoca, oraș spre care tindem, prețurile la parcări sunt muuuult mai mici. Uite aici cât plătesc clujenii. Dacă mai luăm în considerare faptul că veniturile clujenilor sunt mult mai mari decât ale bistrițenilor, ajungem la concluzia că suntem cei mai fraieri de pe planetă.

Aberațiile votate de consilieri, cărora parcă li se pune un văl roșu pe ochi în timpul ședințelor, merg mai departe. Dacă tot au pus biruri grele pe cetățeni, s-au gândit și pe ce să se cheltuie banii și au votat, în aceaiași ședință, peste 100.000 de euro pentru o hală în Wonderland și 55.000 de euro pentru WC-uri publice în aceiași zonă, sume ireale pentru astfel de obiective.

Să fii consilier municipal e foarte greu. Dacă ai conștiință, poate fi dificil să dormi noaptea știind că ai votat împotriva cetățenilor, dar conștiința nu se prea împacă cu politica. Drumul lui Alexandru, Cristian, Cristina, Constantin, Gheorghe, Bogdan, Maria și a colegilor consilieri PSD e încă lung în politică. O dată pe lună, ei au șansa să facă ceva bun pentru cetățeni. Sau să voteze, la comandă, proiecte care li se bagă pe gât. Până acum, au ales varianta a doua.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ca sa fie tacamul complet, au mai modificat si orarul parcarilor rezidentiale. Daca ajungi inainte de ora 17,00 acasa, parchezi unde gasesti loc, dupa care incepe “vanatoarea” propriului loc de parcare. Nebunia mintii….

SPUNE-TI PAREREA