E oficial! Șoferii vor plăti mai mult pentru parcările din municipiul Bistrița, după ce o hotărâre de Consiliu Local în acest sens a fost votată. Consilierii municipali ai PNL au susținut menținerea prețului de până acum la parcările cu plată, dar PSD are majoritate și a trecut proiectul fără milă pentru șoferii care vor trebui să scoată sume mari din buzunar.

Astfel, dacă vrei să parchezi în centru sau în zonele în care parcare e cu plată, va trebui să plătești 1 leu pentru o jumătate de oră, 2 lei pe oră sau 15 lei pe zi! Sumele sunt dublate, respectiv triplate, față de cât se plătea până acum.

De asemenea, un abonament pe un an, în parcările cu plată, costă 480 de lei! Abonamentul lunar costă 70 de lei, trimestrial 180 de lei și semestrial 250 de lei.

Tariful pentru parcările de reședință s-a modificat de la 120 la 180 de lei pe an, locul de parcare fiind asigurat de la ora 17.00 până dimineața la 8.00.

Totuși, dacă vrei să îți faci abonanemt la vechiel prețuri, o mai poți face până la 1 ianuarie 2018, când intră în vigoarea Hotărârea de Consiliu Local.

SPUNE-TI PAREREA