S-a încheiat o partidă tristă la Zalău pentru handbalistele din Bistrița, în etapa a 6-a din Liga Florilor. Au arătat ca o echipă de junioare care nu știe să profite de momentele slabe ale adversarului. CSM Bistrița a avut o prestație slabă azi și a fost dominată pe teren de o echipă agresivă, curajoasă și care și-a asumat riscuri, scrie sportulbistritean.ro.

Chiar dacă CSM Bistrița a părut că e în control și că vrea să câștige meciul, conducând la început, sentimentul acesta s-a risipit rapid dintre jucătoarele antrenate de Pașca. Handbalistele din Zalău au părut o întruchipare a lui Tadici pe teren: agresive, cu dorință imensă de a se impune și riscând totul pentru asta.

Din ultima parte a primei reprize, HC Zalău a dominat complet jocul. Inițial a păstrat o diferență de două-trei goluri, însă treptat s-a distanțat chiar și la cinci. Ale noastre au ratat faze extrem de importante, faze cruciale ale meciului, ratând pe contraatac și cu multe lipsuri în atacul pozițional.

«Trebuie să atacăm. Trebuie să creștem viteza de pasare», le-a transmis Horațiu Pașca bistrițencelor în timpul unui timeout. Din păcate, CSM Bistrița n-a reușit să schimbe nimic în jocul de echipe, remarcându-se (așa cum ne-a obișnuit) doar prin faze individuale create de Pristăviță, Rodriguez, Rațiu și Szabo – în partida de azi.

Scorul după prima repriză a fost 18-14 în favoarea gazdelor.

În repriza a doua nu s-a schimbat nimic. Cea mai mare diferență a meciului s-a înregistrat în minutul 12, când echipa din Zalău s-a dus la 6 goluri distanță. Au urmat ratări din partea bistrițencelor, eliminarea Almudenei Rodriguez și o accidentare urâtă a Silviei Szabo în minutul 25.

Ultimele minute ale partidei au arătat o echipă din Zalău obosită, extenuată după nenumăratele riscuri și energia arătată de-a lungul meciului. Bistrițencelor au avut șanse enorme de a întoarce scorul și s-au apropiat la un singur punct în minutul 27 prin reușita Biancăi Zăgrean. Au urmat goluri rapide de ambele părți, fiind o presiune constantă.

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a demonstrat că este mai bună, și-a regăsit concentrarea și n-a mai greșit deloc în momentele decisive. De cealaltă parte, CSM Bistrița a fost total dezorientată exact când nu trebuia: pase greșite, ratări – iar de la posibilitatea de a întoarce scorul a ajuns într-o altă situație: aceea de a pierde la trei goluri diferență.

Scorul final al partidei a fost 32-29 pentru HC Zalău.

Cea mai bună marcatoare a CSM Bistrița în meciul de astăzi CU H.C. Zalău a fost Laura Pristavița cu 12 reușite.

Au mai marcat Almudena Rodriguez ( 7 ), Szilvia Szabo ( 3 ), Daniela Rațiu ( 3 ), Andreea Bărbos ( 2 ), Alexandra Orșivschi ( 1 ), Bianca Zegrean ( 1 ).

SPUNE-TI PAREREA