Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, recurge la tot felul de metode pentru a-i intimida pe cetățenii care îl critică. Mai nou, acesta face plângeri penale pentru fapte inventate.

Un cetățean din comună s-a trezit cu o plângere penală și a fost purtat pe la Poliție, să dea declarații, pentru o faptă pe care nu a comis-o. Cetățeanul este Leon Costan, cel pe care Traian Ogâgău l-a înjurat și l-a amenințat la telefon. La o săptămână după ce a fost făcută publică înregistrarea în care înjură ca la ușa cortului și amenință, edilul s-a gândit să se răzbune pe cetățeanul care l-a făcut celebru în toată țara. Așa se face că Ogâgău a depus la Poliție, în 19 septembrie, o plângere în care îl acuză pe Leon Costan că ar fi furat vasele din Clubul Tineretului din localitate.

Acuzația este una foarte gravă, fiind încadrată la furt calificat. Doar că fapta cu care a vrut să-l “înfunde” Ogâgău pe cetățean nu există, lucru transmis și de soluția polițiștilor, care au clasat cazul.

Ce s-a întâmplat de fapt. Întâmplarea ar fi avut loc în luna august și este ciudat de ce Ogâgău a anunțat Poliția abia o lună mai târziu, imediat după ce Costan a făcut publică înregistrarea cu el. În fapt, după cum se poate vedea și din cercetările Poliției, viceprimarul Virgil Dumitru a dat cheile preotului, pentru a i le da soției lui Leon Costan, pentru ca acesta să organizeze un eveniment la Clubul Tineretului, eveniment care s-a și organizat.

Ulterior, cheile au fost predate unui angajat al Primăriei și s-a constatat că nu lipseau bunuri. Evident, dosarul a fost clasat, pentru că nu exista fapta.

Pare totuși ciudat cum un primar, care se presupune că are discernământ și ar trebui să administreze o comunitate, îi face o plângere penală unui cetățean fără niciun temei.

SPUNE-TI PAREREA