Tinerii liberali bistrițeni și-au ales conducerea în această seară. Alegerile au avut loc la Hotel Metropolis, fiind prezenți liderii din organizația de seniori, dar și invitați din alte județe. Alegerile au fost mai mult formale, cu un singur candidat pentru funcția de președinte al TNL Bistrița.

La Consiliul de Coordonare Local al TNL Bistrița a fost prezent președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, șefa femeilor liberale din județ – Diana Morar, președintele Organizației Municipale – Sorin Hangan, Ioan Bîldea din partea PNL Cluj, Florin Moldovan – consilier județean și președinte TNL Bistrița-Năsăud. Invitatul „surpriză” al alegerilor a fost Adrian Solcan, președintele TSD Bistrița, care a activat în trecut în TNL și a plecat la social-democrați.

Liderii PNL le-au transmis tinerilor succes în reconstrucția organizației municipale a PNL, au transmis mesaje de unitate și le-au cerut să se implice. „Trăim împreună un coșmar social, născut din coșmarul politic actual. Viața e grea, dar noi facem politică liberală, cu toții de aici. Dincolo de meandrele unei vieți presărate cu necazuri de tot felul, noi am rămas împreună. Uitându-mă la voi, eu înțeleg, pentru totdeauna, că liberalii nu se împart între tineri sau bătrâni, între bogați sau săraci, între ortodocși și alte culte. Liberalii sunt liberali și atât. Liberalismul înseamnă implicare. Cine să se implice mai mult decât voi? La voie e energia”, le-a transmis Sorin Hangan tinerilor.

„Eu am mare încredere în voi, pentru că și eu am luat-o de la talpă (…) Vreau ca să înțelegeți că se poate, pentru că sunteți aici pentru că vreți să faceți carieră politică. Se poate, dar trebuie să aveți încredere. Trebuie să vă comportați ca niște sportivi în arenă, să fiți tot timpul pregătiți pentru efort, să aveți întotdeauna convingerea că PNL, cel mai vechi din România, este partidul care merită să faceți politică”, le-a transmis Ioan Turc tinerilor.

Doru Rus a fost singurul candidat pentru președinția PNL Bistrița și a fost ales fără probleme. Acesta continuă la conducerea organizației municipale, într-o funcție pe care a mai ocupat-o. Doru Rus le-a transmis celor prezenți că nu s-a considerat niciodată șef în organizație, că i-a considerat pe toți prieteni și că va continua munca pentru reconstrucția organizației.

Pe funcțiile de primvicepreședinți au fost aleși Cristian Boar și Dorina Pop. Noua echipă a TNL Bistrita este aleasă pe o perioadă de doi ani.

SPUNE-TI PAREREA