Adrian Petrișor, fotograf profesionist de origine bistrițeană, alături de Cristian Lipovan, organizează o tură foto la Cernobîl și Pripyat, Ucraina, o adevărată provocare pentru pasionații de fotografie și aventură care sunt dornici să exploreze aceste locuri ofertante din punct de vedere al imaginii.

Tura foto va avea loc în perioada 28-31 martie 2018, fiind disponibile doar 10 locuri. Prețul aventurii este de 550 euro/persoană și include transport dus-intors cu mașina, două mese pe zi și ghidul care întocmește actele pentru acces în zonă.

Detalii despre înscrieri, echipament necesar și altele găsiți AICI!

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major în Centrala Atomoelectrică Cernobîl, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Centrala electrică se afla la 51°23′23″N 30°5′58″E, în apropiere de orașul părăsit Pripiat, Ucraina. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.
Astăzi, după 31 de ani de la accidentul nuclear, zona este un loc atractiv pentru amatorii de fotografie, video și reportaje. Intrarea în Cernobîl este păzită de armată, iar punctele de control sunt dotate cu filtre speciale de măsurare a radioactivităţii. Teritoriul este împrejmuit de un gard de sârmă ghimpată și împrejurimile sunt invadate de vegetație.
În oraşul părăsit Pripiat trăiau, înainte de ’86, 40.000 de oameni. Astăzi, locul este pustiu.O localitate-fantomă. Înainte de 26 aprilie 1986, oamenii din Pripiat duceau o viaţă liniştită. Oficialităţile se pregăteau să inaugureze un parc de distracţii. Caruselul a rămas neatins, amintind peste timp de catastrofa nucleară.
În Pripiat există clădiri unde nici specialiştii nu intră decât cu echipamente speciale anti-radiaţii. Nimeni nu stă mai mult de câteva ore pe zi în oraşul-fantomă.

SPUNE-TI PAREREA